Gebroken enkel Boadu bij puntendeling tussen AZ en Feyenoord

16-9-2018 20:27 - Door: MaxKoehorst

Gebroken enkel Boadu bij puntendeling tussen AZ en Feyenoord

AZ en Feyenoord speelden zondagmiddag tegen elkaar in de Nederlandse competitie. De twee clubs die elk jaar mee proberen te draaien met de top 3 maakten het elkaar flink lastig en het beloofde een mooie wedstrijd te worden.

Vervolg: Gebroken enkel Boadu bij puntendeling tussen AZ en Feyenoord

Zowel AZ als Feyenoord kozen voor een aanvallende 4-3-3 formatie. AZ-trainer John van den Brom koos wederom voor talent Myron Boadu in het punt van de aanval, aankoop Bjorn Johnsen mag vooralsnog alleen rekenen op invalbeurten. Giovanni van Bronckhorst koos met zijn Rotterdamse ploeg voor de vertrouwde voorhoede met Robin van Persie, Steven Berhuis en Sam Larsson. Achterin kreeg Tyrell Malacia weer de voorkeur, zoals vaker dit seizoen gebeurt.

 

Feyenoord begon het seizoen gebrekkig maar is de laatste weken weer op stoom en wilde doorstoten naar een hoge notering in de Eredivisie, evenals AZ dat zondagmiddag wilde doen. Toch trokken de Alkmaarders vroeg in de wedstrijd aan het langste eind via Boadu die een bal voorgaf. De aanvallers lieten de bal lopen en Albert Gudmundsson had geen moeite om Justin Bijlow te verschalken, na vijf minuten dus al 1-0 AZ.

 

Een tweede goal in de wedstrijd liet even op zich wachten maar wat wel nog gebeurde was een horrorblessure voor Boadu. Na een halfuur viel de speler ongelukkig in een tackle en brak daarbij zijn enkel. Zijn enkel is op sommige beelden zelfs geheel andersom te zien ten opzichte van de rest van zijn been. Een mooie wedstrijd dus volledig ontsiert door een akelig moment voor de AZ-aanvaller, Van den Brom had het er zichtbaar even lastig mee.

 

Toch ging de wedstrijd uiteraard door en was het tien minuten na het ongeluk Berghuis die op aanspelen van Larsson de bal er even gemakkelijk als de IJslander aan het begin van de wedstrijd erin kon tikken. In de tweede helft waren er aan beide kanten diverse kansen maar die werden allemaal niet afgemaakt, AZ-speler Johnsen kon ook geen potten meer breken.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Gebroken enkel Boadu bij puntendeling tussen AZ en Feyenoord

Een korte samenvatting: AZ en Feyenoord speelden zondagmiddag tegen elkaar in de Nederlandse competitie. De twee clubs die elk jaar mee proberen te draaien met de top 3 maakten het elkaar flink lastig en het beloofde een mooie wedstrijd te worden..

Meest gelezen