Eindhovense machine walst Den Haag plat met nieuwkomer Guti

16-9-2018 09:32 - Door: MaxKoehorst

Eindhovense machine walst Den Haag plat met nieuwkomer Guti

ADO Den Haag en PSV traden zaterdagavond in de Eredivisie na de interlandperiode tegen elkaar aan en dat beloofde voor ADO geen leuke avond te worden, waar PSV al jaren moeite heeft met ADO ging dat vandaag wel anders.

Vervolg: Eindhovense machine walst Den Haag plat met nieuwkomer Guti

PSV liet de nieuwe aankoop Erick Gutierrez op de bank beginnen en zag talent Pablo Rosario op zijn plek starten. Bij ADO stond de goaltjesdief Nasser El Khayati in de basis met Dion Malone, Elson Hooi, nieuwe aanwinst Thomas Necid en Lex Immers om zich heen. Aan de kant van PSV weinig wijzigingen; trainer Mark van Bommel besloot in een aanvallende 4-2-3-1 te gaan spelen met opkomende backs en snelle vleugelaanvallers zoals Hirving Lozano en Steven Bergwijn.

 

PSV speelt het gehele seizoen al sterk aanvallend voetbal en daar brachten ze vandaag weinig veranderingen in, met een kwartier op de klok was daar een enorme foutieve terugspeelbal van Immers waar Lozano van kon profiteren. Hij kwam oog in oog met doelman Indy Groothuizen maar dat weerhield de Mexicaan er niet van de 1-0 te maken. Een 2-0 liet lang op zich wachten omdat ADO daarna niet nog een keer zo opzichtig de fout in wilde gaan, toch kwam deze wel met drie kwartier op de klok. Een mooie bal van Angeliño op Luuk de Jong vloog het net in en Groothuizen werd wederom kansloos gelaten.

 

ADO dus door twee enorme fouten snel met 2-0 achter en in de tweede helft werd er definitief een einde gemaakt aan ADO door een goed afgemaakte penalty van Gaston Pereiro net na rust. Invaller Gutierrez gaf kort na zijn invalbeurt een geweldige hoge bal op Lozano die met een lob voor de vierde van de avond kon tekenen en niet veel later ramde de man van de assist nu zelf een geweldig doelpunt erin. Met nog een kwartier te gaan dus 5-0 op de klok en PSV had geen plannen om op te gaan geven want het werd nóg erger; net voor het einde was daar een mooie individuele actie van Bergwijn voor de zesde en nóg een penalty van Pereiro werd benut, daarmee was de eindstand bepaald op, jawel, 7-0 voor PSV. 

 

De Eindhovenaren zullen dus zonder enige spanning kunnen kijken naar de wedstrijd van Ajax tegen FC Groningen, dat hun eerste plek in ieder geval niet kan stelen nu.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Eindhovense machine walst Den Haag plat met nieuwkomer Guti

Een korte samenvatting: ADO Den Haag en PSV traden zaterdagavond in de Eredivisie na de interlandperiode tegen elkaar aan en dat beloofde voor ADO geen leuke avond te worden, waar PSV al jaren moeite heeft met ADO ging dat vandaag wel anders..

Meest gelezen