PSV heeft geen kind aan BATE en gaat door naar groepsfase

30-8-2018 10:04 - Door: MaxKoehorst

PSV heeft geen kind aan BATE en gaat door naar groepsfase

PSV en BATE Borisov namen het woensdagavond tegen elkaar op in de derde voorronde van de UEFA Champions League. De Eindhovenaren wonnen zonder al teveel moeite onder Mark van Bommel het duel van de Wit-Russen.

Vervolg: PSV heeft geen kind aan BATE en gaat door naar groepsfase

PSV begon sterk en de ploeg uit Wit-Rusland kon geen moment opboksen tegen de club uit Eindhoven. PSV ging direct over tot de aanval met Hirving Lozano en Steven Bergwijn en dat pakte al snel goed uit; BATE-spelers als Dmitri Baga en Stanislav Dragun konden niet voorkomen dat Bergwijn met een fijne solo de verdediging en zelfs de keeper verschalkte en zo de thuisploeg op een 1-0 kon zetten, doelman Denis Scherbitsky kon ook alleen maar toekijken hoe Bergwijn zijn club eigenlijk al het miljoenenbal in schoot, een blije Van Bommel en directeur Toon Gerbrands waren het gevolg.

 

Maar PSV had geen plannen om het bij 1-0 te laten, ze wilden er nu totaal overheen en BATE had totaal geen inbreng in de wedstrijd dus kon Luuk de Jong net voor het einde van de eerste helft geweldig tot scoren komen met een goede assist van Jorrit Hendrix. PSV was met een 2-0 al veilig maar besloot ook in de tweede helft niet op te geven.

 

De ploeg van Van Bommel kwam goed uit de catacomben en rook een 3-0 overwinning, BATE had de strijd al opgegeven dus was het niet echt moeilijk meer voor PSV om op een 3-0 te komen, dit gebeurde uiteindelijk ook via Hirving Lozano die met een streep achter de doelman schoot en keihard voor de derde van de avond tekende. Invallers Donyell Malen en Bart Ramselaar hadden graag nog de 4-0 gemaakt maar dat wilde helaas niet lukken, PSV moest dus genoegen nemen met een 3-0 overwinning en daar zullen ze weinig moeite mee hebben, aangezien de club hierdoor naar de poulefase van de UEFA Champions League gaat samen met Ajax, dat gisteravond de klus klaarde tegen Dinamo Kiev.

 

Twee Nederlandse clubs dus in de poulefase van de Champions League, de loting vindt donderdagavond plaats.

 


◄ vorige bericht ► volgende bericht

PSV heeft geen kind aan BATE en gaat door naar groepsfase

Een korte samenvatting: PSV en BATE Borisov namen het woensdagavond tegen elkaar op in de derde voorronde van de UEFA Champions League. De Eindhovenaren wonnen zonder al teveel moeite onder Mark van Bommel het duel van de Wit-Russen..

Meest gelezen