Weghorst blij met intrekken rood: Absoluut geen kopstoot

26-8-2018 12:45 - Door: M.d.Z.

Een opmerkelijk debuut voor Wout Weghorst bij het Duitse Wolfsburg, waar hij een rode kaart kreeg maar na ingrijpen van de VAR deze weer werd ingetrokken.

Vervolg: Weghorst blij met intrekken rood: Absoluut geen kopstoot

Waar de oud AZ spits verhaal ging halen bij Schalke 04-spits Guido Burgstaller, kwam dat op een opmerkelijk moment te staan. Waar Weghorst hem opver had geduwd, leek hij daarna een kopstoot uit te delen. 'Ik had er misschien beter aangedaan weg te blijven.' De in de basis begonnen aanvaller viel naar eigen zeggen een beetje naar voren. 'Het zag er misschien wel uit als een kopstoot, maar dat was het niet. Dat heb ik de scheidsrechter ook meteen gezegd.'

 

Arbiter Ittrich dacht niet lang na en trok de rode kaart voor Weghorst, 'Toen ik van het veld liep, dacht ik nog: misschien ziet hij bij het bekijken van de beelden toch nog dat het geen rode kaart was. Ik ben erg blij dat hij het ook zo heeft beoordeeld.' Ittrich bevestigde die lezing. 'Op de beelden bleek dat het minder heftig was dan ik op het veld had waargenomen. Daarom besloot ik geel te geven.'

 

Maar daar kwam de arbiter op terug toen hij werd geattendeerd door de VAR, waar de rode kaart werd ingeruild voor een gele.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Weghorst blij met intrekken rood: Absoluut geen kopstoot

Een korte samenvatting: Een opmerkelijk debuut voor Wout Weghorst bij het Duitse Wolfsburg, waar hij een rode kaart kreeg maar na ingrijpen van de VAR deze weer werd ingetrokken..

Meest gelezen