PSV wint ook bij Fortuna en dankt invaller Dante Rigo

19-8-2018 15:45 - Door: M.d.Z.

PSV wint ook bij Fortuna en dankt invaller Dante Rigo

PSV heeft ter nauwernood de volle drie punten overgehouden aan het treffen met Fortuna Sittard, in de slotfase was het invaller Dante Rigo die PSV van puntverlies behoedde.

Vervolg: PSV wint ook bij Fortuna en dankt invaller Dante Rigo

Waar het voor promovendus Fortuna een bijzonder duel was, kwam de ploeg uit Limburg sinds 2000 niet meer uit in de Eredivisie. Daarbij was het ook nog eens tegen de ploeg waar PSV trainer Mark van Bommel zijn officiele carriere begon. Nog een opmerkelijk begin, het contact met de VAR bleek er niet te zijn, toch besloot arbiter Pol van Boekel het duel in Sittard af te laten trappen.

 

Waar de thuisploeg de eerste grote kans kreeg via Novakovich, was de aanvaller 1 op 1 met Zoet niet koelbloedig genoeg en kon de goalie van PSV redding brengen. Daarna begon PSV de overhand te krijgen en was het na een halfuur spelen Angeliño die over de linkerkant een goede actie opzette en Lozano bereikte, de Mexiccaan het twee pogingen nodig om de bal over het doel te werken en de landskampioen op voorsprong te zetten.

 

Daarna begon ook Fortuna zich te ontpoppen, waar in de tweede helft via Novakovich een gelijkmaker werd aangetekend. PSV kon opnieuw beginnen, waar het via De Jong nog een zeer goede kans kreeg toen Donyell Malen de spits op zijn wenken bediende, maar de aanvaller miste.

 

Waar Fortuna het goed had staan achterin leek PSV genoegen te moeten nemen met een remise, maar invaller Dante Rigo besloot anders. Een inzet van Bergwijn werd nog gepareerd, maar de jongeling haalde uit in de kluts en zorgde voor de 1-2 voor de Eindhovenaren.

 

Voor PSV een competitiestart met de volle buit, waar dinsdag het Champions League treffen met BATE wacht in Wit Rusland.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

PSV wint ook bij Fortuna en dankt invaller Dante Rigo

Een korte samenvatting: PSV heeft ter nauwernood de volle drie punten overgehouden aan het treffen met Fortuna Sittard, in de slotfase was het invaller Dante Rigo die PSV van puntverlies behoedde..