Ajax dankt zege aan VAR maar speelt beroerd

18-8-2018 22:23 - Door: MaxKoehorst

Ajax dankt zege aan VAR maar speelt beroerd

Ajax speelde zaterdagavond in De Koel tegen VVV-Venlo, de Amsterdammers wilde een revanche op de matige seizoenstart en Venlo wilde de goede reeks doorzetten na de zege op Willem II vorige week.

Vervolg: Ajax dankt zege aan VAR maar speelt beroerd

VVV begon voorin met Martin Samuelsen, Ralf Seuntjens en Jay-Roy Grot voorin en Amsterdammer Danny Post daar vlak achter. Trainer Maurice Steijn koos voor een aanvallende 4-3-3, net zoals Ajax die met dezelfde selectie als tegen het Belgische Standard Luik uit de catacomben kwamen. Erik ten Hag liet Donny van de Beek er dus weer buiten, tot frustratie van veel Ajax-fans.

 

Op het kunstgras in Venlo begon het vrij gematigd. Ajax had het merendeel van de wedstrijd enorm veel balbezit maar het spel van de Amsterdammers was erg matig in tegenstelling tot het Europese duel. Ook vorige week tegen Heracles Almelo was Ajax in de competitie niet erg goed en het leek erg op die wedstrijd. Ajax zag vroegtijdig David Neres uitvallen door een blessure en Zakaria Labyad zag daardoor zijn kans schoon om erin te komen. Maar ook hij kon niet zijn stempel op de wedstrijd drukken en VVV was eigenlijk met vlagen beter dan Ajax.

 

Net voor rust komt Venlo zelfs op voorsprong; Samuelsen krijgt de bal perfect op de borst en heeft dan nog wel Ajacied Nicolás Tagliafico in zijn handen maar hij knalt de bal er wel keihard in. Scheidsrechter Kevin Blom heeft even later zijn twijfels en keurt uiteindelijk het doelpunt af samen met de VAR. Ajax komt dus heel goed weg met eigenlijk niets meer dan een beetje duwen en trekken in de zestien, of dit afgekeurd had moeten worden is dus de vraag.

 

In de tweede helft kwam Ajax niet beter uit de startblokken en VVV leek weer een goal te gaan maken maar dat mocht nog niet lukken. Laat in de tweede helft zwijnde VVV nog omdat er geen rood werd gegeven door een enorm vuile actie op Frenkie de Jong die daarbij zijn enkel had kunnen breken. Ajax leek opnieuw gelijk te gaan spelen maar een ruwe duw van Roel Janssen op spits Klaas-Jan Huntelaar voorkwam dit; er wordt wederom gekeken naar de VAR en Blom kent een strafschop toe die aanwinst Dušan Tadić niet onbenut laat. Ajax wint dus ternauwernood van Venlo met 1-0 en mag zich opmaken voor Dinamo Kiev en FC Emmen.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Ajax dankt zege aan VAR maar speelt beroerd

Een korte samenvatting: Ajax speelde zaterdagavond in De Koel tegen VVV-Venlo, de Amsterdammers wilde een revanche op de matige seizoenstart en Venlo wilde de goede reeks doorzetten na de zege op Willem II vorige week..

Meest gelezen