Ajax bereikt play off CL en treft Dynamo Kiev

15-8-2018 11:50 - Door: MaxKoehorst

Ajax bereikt play off CL en treft Dynamo Kiev

Ajax heeft in de eigen Johan Cruijff ArenA 3-0 weten te winnen van een schrijnend Standard Luik. De club van Michel Preud'homme was de gehele avond erg afwezig en dus kon Erik ten Hag er met zijn A-elftal flink overheen walsen.

Vervolg: Ajax bereikt play off CL en treft Dynamo Kiev

Ajax begon weer met een A-selectie dus na de remise tegen Heracles Almelo dit weekend met een flink gewijzigde selectie. Ajax trad aan met Frenkie de Jong op het middenveld en weer met de vertrouwde Klaas-Jan Huntelaar in het punt van de aanval. Achterin werd gekozen voor Nicolás Tagliafico en Noussair Mazraoui op de andere backpositie. Bij Luik werd er gekozen voor een voorhoede met Renaud Emond, Mehdi Carcela-González en Paul-José Mpoku.

 

Ajax begon met een rustige opbouw vanaf het middenveld met Lasse Schöne en langzamerhand zag Hakim Ziyech dat Ajax geen genoegen mocht nemen met 0-0, de vaart kwam erin en de kansen werden groter en groter, zag ook aankoop Dušan Tadić die een sterke wedstrijd speelde. Na een halfuur spelen volgde er dan ook een kans van Tagliafico die de bal heerlijk kon meegeven aan Huntelaar, hij kon vervolgens doelman Guillermo Ochoa verschalken met een direct genomen stift en de Mexicaanse keeper had geen schijn van kans tegen de spits die eigenlijk buitenspel stond, de goal werd echter niet afgekeurd.

 

Aan de zijlijn waren twee totaal verschillende contrasten te zien; Preud'homme was woest en dat werd naarmate de wedstrijd alleen maar erger. Ajax denderde vrolijk voort en Ten Hag had weinig te klagen. Enkele minuten na de 1-0 was daar namelijk een corner en Matthijs de Ligt kon via de rug van een Luik-speler Ochoa voor de tweede keer in deze wedstrijd verschalken en dus was het alweer 2-0 en was alle hoop van de Belgen de grond in gestampt. Ajax had nog kansen op 3-0 maar moest deze hoop tot over de rust heen tillen.

 

En direct na de aftrap van de tweede helft was het - ondanks duidelijke instructies van Preud'homme eigenlijk binnen één minuut weer raak voor de Amsterdammers; een herovering van Tagliafico werd neergelegd bij Tadić en die kon samen met de Argentijnse back de bal over en weer passen. Op begeven moment ging de zomeraankoop ervoor en met een mooie draai kon de bal zo oo de voet van vleugelaanvaller David Neres gelegd worden en stond er dus 3-0 op de teller.

 

Ajax haalde daarna de voet van het gas en speelde met af en toe wat schoten op doel zonder moeite de wedstrijd uit, invallers Rasmus Nissen Kristensen en Donny van de Beek lieten beiden nog zien in staat te zijn leuke dingen te kunnen doen als ze erin komen vanaf de bank en een rush van beide spelers resulteerde bijna in een doelpunt. Ajax had achteraf eigenlijk 6-0 moeten winnen maar het zat ze niet altijd mee deze wedstrijd. Luik werd in de slotfase nog gevaarlijk maar André Onana had het niet al te moeilijk met de schoten.

 

Ajax bekert dus verder en neemt het nu op tegen het Oekraïnse Dinamo Kiev, deze club won ook dinsdagavond, van Slavia Praag.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Ajax bereikt play off CL en treft Dynamo Kiev

Een korte samenvatting: Ajax heeft in de eigen Johan Cruijff ArenA 3-0 weten te winnen van een schrijnend Standard Luik. De club van Michel Preud'homme was de gehele avond erg afwezig en dus kon Erik ten Hag er met zijn A-elftal flink overheen walsen..

Meest gelezen