AZ eerste koploper Eredivisie na vijfklapper op NAC

13-8-2018 10:06 - Door: MaxKoehorst

AZ eerste koploper Eredivisie na vijfklapper op NAC

AZ heeft net zoals Vitesse en PSV aan het begin van de Eredivisie direct een knauw afgegeven aan hun tegenstander. De Alkmaarse club domineerde volledig tegen NAC Breda en het zat op weinig momenten echt tegen. Mitchell van der Gaag zag zijn ploeg met 5-0 geklopt worden.

Vervolg: AZ eerste koploper Eredivisie na vijfklapper op NAC

AZ moest deze zomer genoegen nemen met onder meer het vertrek van aanvallers Wout Weghorst en Alireza Jahanbakhsh maar zag ook spelers gehaald worden in de naam van onder meer Björn Johnsen, Henri Weigelt en de definitieve overname van Marko Vejinovic. Bij NAC Breda moest nieuwe trainer Van der Gaag deze zomer toekijken hoe diverse topspelers die gehuurd waren van Manchester City vertrokken en dat heeft de selectie jammergenoeg niet versterkt, ondanks de komst van diverse Engelse aanwinsten. 

 

NAC trad aan met een 4-2-3-1 opstelling en koos voor Mitchell te Vrede met Mikhail Rosheuvel, Gervane Kastaneer en Mounir El Allouchi daar vlak achter. AZ koos ervoor om de nieuwe spits Johnsen er als wissel in te brengen en op de plek van de Iraanse Jahanbakhsh stond nu Mats Seuntjens.

 

AZ moest het eerste halfuur even op gang komen door reddingen van NAC-keeper Mark Birighitti maar daarna werd het snel feest in Alkmaar door een goal van Jonas Svensson, de speler bleef rustig toen de bal meerdere keren in de kluts werd weggewerkt en Svensson besloot in de korte hoek uit te halen waar de  Australische doelman niet bij kon komen. Niet veel later was daar Pantelis Hatzidiakos die ook de bal dichtbij de keeper bij zich kreeg uit de kluts en met een staande omhaal de bal hard in de touwen werkte.

 

Bij de 3-0 begon keeper Birighitti scheurtjes te vertonen; de bal werd aan hem teruggespeeld en hij kon de bal niet op tijd wegkrijgen voordat spits Myron Boadu daarbij kwam en de bal alleen maar hoefde aan te tikken om de 3-0 naar binnen te werken. NAC was voor rust al verslagen maar het werd in de tweede helft alleen maar erger toen Teun Koopmeiners en de ingevallen aankoop Johnsen de Bredase club ook nog eens pijn deden met de respectievelijke 4-0 en 5-0.

 

NAC dus direct stijf onderaan door een afslachting. John van den Brom herpakt zich goed met zijn AZ na Europese uitschakeling, de club mag zich wellicht weer opmaken voor een seizoen in de top vijf, voor Van der Gaag ligt er volgende week tegen De Graafschap dus een moeilijke taak.

 

 

 


◄ vorige bericht ► volgende bericht

AZ eerste koploper Eredivisie na vijfklapper op NAC

Een korte samenvatting: AZ heeft net zoals Vitesse en PSV aan het begin van de Eredivisie direct een knauw afgegeven aan hun tegenstander. De Alkmaarse club domineerde volledig tegen NAC Breda en het zat op weinig momenten echt tegen. Mitchell van der Gaag zag zijn ploeg met 5-0 geklopt worden..

Meest gelezen