Vitesse aan de haal met zwak Groningen

12-8-2018 21:58 - Door: MaxKoehorst

Vitesse aan de haal met zwak Groningen

Vitesse is dit seizoen onder nieuwe trainer Leonid Slutskiy begonnen met een 5-1 overwinning op FC Groningen. Beide clubs zagen hun nieuwe trainers voor het eerst in de Eredivisie aan het werk en uiteindelijk had alleen de Rus Slutskiy daar lol van, Danny Buijs droop af.

Vervolg: Vitesse aan de haal met zwak Groningen

Vitesse speelt onder de Russische oefenmeester een zeer attractieve 4-3-3 en ook vandaag was dat weer het geval. De efficiëntie van de voorhoede met Roy Beerens, Bryan Linssen en Tim Matavz was weer te zien vandaag. Bij Groningen liet Buijs zijn ploeg in een 4-2-3-1 opstelling starten en stond Tom van Weert in het punt van de aanval met Ritsu Doan en Mimoun Mahi achter zich als opkomende flankspelers.

 

Het begon al vlot bij Vitesse met diverse pogingen op doel, Buijs had zijn ploeg nog wel onder controle maar kon de 1-0 die Vyacheslav Karavaev op Linssen gaf, niet voorkomen. De Groninger Doan kon met een soort hakbal doelman Eduardo een kwartier later passeren voor de 1-1 maar net voor rust was daar de Slowaakse Matúš Bero die met een kopgoal zijn Arnhemse club weer op een voorsprong bracht. 

 

In de tweede helft was het echter alleen nog maar Vitesse en dat hebben ze geweten bij Groningen; Beerens kon Sergio Padt goed verschalken en tekende dus voor de 3-1. De motivatie zakte toen in een diepe put bij de Groningers en niet veel later maakte Chelsea-huurling Jake Clarke-Salter er 4-1 van. De Slowaakse Bero gaf uiteindelijk een wonderassist op Matavz die uit een prachtige volley voor de 5-1 kon zorgen. Groningen is dus in de eerste competitiewedstrijd finaal weggespeeld door een sterk en aanvallend Vitesse.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Vitesse aan de haal met zwak Groningen

Een korte samenvatting: Vitesse is dit seizoen onder nieuwe trainer Leonid Slutskiy begonnen met een 5-1 overwinning op FC Groningen. Beide clubs zagen hun nieuwe trainers voor het eerst in de Eredivisie aan het werk en uiteindelijk had alleen de Rus Slutskiy daar lol van, Danny Buijs droop af..

Meest gelezen