Hand Van Bommel goed zichtbaar in dominerend PSV

12-8-2018 14:35 - Door: MaxKoehorst

Hand Van Bommel goed zichtbaar in dominerend PSV

PSV heeft zaterdagavond in hun eerste wedstrijd van dit nieuwe Eredivisie seizoen direct hard uitgehaald naar angstgegner FC Utrecht. De Eindhovenaren lieten onder nieuwe trainer Mark van Bommel helemaal niets heel van de Domstedelingen.

Vervolg: Hand Van Bommel goed zichtbaar in dominerend PSV

PSV trad vanavond aan met onder meer Hirving Lozano, nieuwe aankoop Denzel Dumfries en Angeliño. FC Utrecht speelde met weinig mutaties ten opzichte van het vorige seizoen en speelde met Simon Gustafson, Gyrano Kerk en Sander van de Streek in de punt van de aanval. Trainer Jean-Paul de Jong verloor recent zijn assistent Luc Nijholt dus intern is er nog het een en ander aan de hand bij de Utrechtse club.

 

PSV begon direct sterk en er leek weinig te merken aan het vertrek van succestrainer Phillip Cocu, dit seizoen is het debuut van Van Bommel en zijn assistent Bert van Marwijk. Toch kwam PSV misschien zelfs beter over dan onder de oud-trainer. De geliefde trainer liet efficiënt en effectief voetbal zien en koos ook nog eens voor diverse jeugdtalenten als Dante Rigo, wat in de smaak viel bij de fans. Onder Cocu werd er toch iets minder ingezet op eigen jeugd en dat is onder Van Bommel wat meer aanwezig.

 

PSV kwam binnen een kwartier op voorsprong door een raket van een vrije trap op de naam van Uruguayaan Gastón Pereiro, doelman David Jensen kon alleen maar toekijken hoe de bal erin vloog. PSV nam daarna geen druk van de ketel en wilde eigenlijk direct voor de 2-0 gaan, Utrecht kon dit nog voorkomen maar in de tweede helft was het geheel afgelopen met de uitclub.

 

PSV kwam misschien nog wel beter uit de kleedkamer dan dat het aan de aftrap verscheen en binnen de kortste keren was daar Steven Bergwijn, die deze zomer bijna een transfer maakte, om de 2-0 erin te schieten. De afslachting van Utrecht werd compleet gemaakt met nog dertien minuten op de klok door 'Chucky' Lozano en niet veel later was daar zomeraankoop Dumfries met de afrondende 4-0, tevens een goede assist van Pereiro die ook al betrokken was bij de eerste goal.

 

Niet veel later was het klaar en had PSV het eerste Eredivisie duel dus binnen, de tactieken van Van Bommel waren goed zichtbaar en er was een dominerend en aanvallend PSV te zien in Eindhoven. PSV wordt dus nog een flink titelkandidaat onder de nieuwe trainer, Ajax kan zich met Erik ten Hag opmaken voor een ferme strijd. Laatstgenoemde verspeelde zaterdag al twee punten tegen Heracles Almelo (1-1).

 

 


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Hand Van Bommel goed zichtbaar in dominerend PSV

Een korte samenvatting: PSV heeft zaterdagavond in hun eerste wedstrijd van dit nieuwe Eredivisie seizoen direct hard uitgehaald naar angstgegner FC Utrecht. De Eindhovenaren lieten onder nieuwe trainer Mark van Bommel helemaal niets heel van de Domstedelingen..

Meest gelezen