Guardiola te duur voor Argentijnse voetbalbond als nieuwe bondscoach

8-8-2018 20:48 - Door: M.d.Z.

Guardiola te duur voor Argentijnse voetbalbond als nieuwe bondscoach

De AFA, de voetbalbond van de Argentijnen, is op zoek naar een nieuwe bondscoach na het teleurstellende WK waar de Argentijnen de finale niet eens wisten te halen.

Vervolg: Guardiola te duur voor Argentijnse voetbalbond als nieuwe bondscoach

Waar al snel de naam van Pep Guardiola naar boven kwam rollen, laat AFA-voorzitter Claudio Tapia weten dat het financieel onhaalbaar is voor de Argentijnen. Waar de Argentijnen op het WK in Rusland met geluk de achtste finales wisten te bereiken, ging het tegen Frankrijk de boot in.

 

Bondscoach Jorge Sampaoli kreeg tijdens het WK al de nodige kritiek te verwerken, waar 2 weken na het WK de oefenmeester op straat werd gezet. Tapia laat in gesprek met TyC Sports weten dat er contact is geweest met Guardiola, 'Maar het is onmogelijk om hem te halen', stelt de preses. 'Je moet een héél erg dikke portemonnee hebben om dit mogelijk te maken. We wisten dat het duur zou worden, maar zó duur… We hebben het geprobeerd, maar het was gewoon niet te doen. Het is bij een gesprek gebleven.'

 

Daar waar buitenom Guardiola ook de namen van Mauricio Pochettino (Tottenham Hotspur), Diego Simeone (Atlético Madrid) en Marcelo Gallardo (River Plate) worden genoemd en dat er dit kalenderjaar geen nieuwe bondscoach wordt aangesteld.

 

'We moeten met iedereen praten', benadrukte de bondsvoorzitter. 'We hebben geen haast. Pochettino is een geweldige manager, Simeone is een geweldige manager, Gallardo is een geweldige manager. We moeten de juiste argumenten vinden om ervoor te zorgen dat zij de nationale ploeg willen komen leiden. Dit is een erg belangrijke beslissing voor ons en daarom moeten we voorzichtig zijn. Er zijn nog meerdere managers in beeld, ik denk niet alleen aan deze drie namen.'


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Guardiola te duur voor Argentijnse voetbalbond als nieuwe bondscoach

Een korte samenvatting: De AFA, de voetbalbond van de Argentijnen, is op zoek naar een nieuwe bondscoach na het teleurstellende WK waar de Argentijnen de finale niet eens wisten te halen..

Meest gelezen