Ten Hag baalt: 'Doodzonde, maar toch positief gevoel'

7-8-2018 22:45 - Door: M.d.Z.

Ten Hag baalt: 'Doodzonde, maar toch positief gevoel'

In de derde voorronde van de Champions League houdt Ajax trainer Eric Ten Hag er een dubbel gevoel aan over, daar waar Ajax een riante 0-2 voorsprong alsnog uit handen gaf en met 2-2 het veld afstapte.

Vervolg: Ten Hag baalt: 'Doodzonde, maar toch positief gevoel'

Daar waar Ajax het na rust in het slot had kunnen gooien na de misser van Ziyech, waardoor Standard weer terug kon komen in het duel. 'Vooraf ben je heel blij met twee goals. Maar we staan met 0-2 voor bij rust en krijgen ook nog een geweldige kans op de 0-3. Daarna was het heel onnauwkeurig aan de bal, hetzelfde gold voor de afwerking. Dan geven we nog een strafschop weg, dus het is doodzonde dat het in 2-2 eindigt. Het is Europees een goed resultaat, maar er had meer ingezeten,' aldus Ten Hag in gesprek met Ziggo Sport.

 

Na een uur spelen wist Standard beter in de wedstijd te komen, daar waar Ten Hag de fouten opsomt, ''Je moet meer balbezit houden. Zij gaan uit de organisatie spelen, waardoor het ook veel makkelijker is voor ons om kansen te creëren. Maar daar kwamen we niet aan toe, we waren de bal snel kwijt. Defensief gezien moesten we terugzakken en tegenhouden. Dat deden we zonder heel grote kansen toe te laten. Uiteindelijk kregen we een penalty tegen. De organisatie stond wel goed, want ze hadden een afstandschot en penalty nodig om te scoren.'

 

Daar waar de oefenmeester van Ajax er een dubbel gevoel op na houdt, ''Ik denk dat wij heel goede dingen hebben gezien. Uit de tweede helft moet je lering trekken. Zij zijn wat verder in hun kracht, dat speelde bij een aantal van ons wel. Daley Blind startte voor het eerst, Frenkie de Jong speelde voor het eerst op het middenveld. Het is logisch dat het dan tegen het einde minder wordt. Zij zitten al in de derde competitieronde en het was een intense wedstrijd, dat kan tegen het einde meespelen.'

 

Volgende week moet Ajax het thuis afmaken, waarna het in de playoff Slavia Praag of Dinamo Kiev treft richting de groepsfase van de Champions League.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Ten Hag baalt: 'Doodzonde, maar toch positief gevoel'

Een korte samenvatting: In de derde voorronde van de Champions League houdt Ajax trainer Eric Ten Hag er een dubbel gevoel aan over, daar waar Ajax een riante 0-2 voorsprong alsnog uit handen gaf en met 2-2 het veld afstapte..

Meest gelezen