Ronald de Boer aan de slag als techniektrainer bij de jeugd van Ajax

8-8-2018 09:05 - Door: M.d.Z.

Ronald de Boer aan de slag als techniektrainer bij de jeugd van Ajax

Niet Frank, maar broertje Ronald de Boer gaat aan de slag bij zijn oud club Ajax. De analist gaan aan de slag als individueel techniektrainer in de jeugd van de Amsterdammers.

Vervolg: Ronald de Boer aan de slag als techniektrainer bij de jeugd van Ajax

'Tijdens de opbouw van de seizoensvoorbereiding, de eerste zes weken, fungeer ik als een soort assistent-trainer. Zo heb ik dat deze week al een keer bij Onder-19 aan de zijde van John Heitinga gedaan. Zodra de jongens conditioneel klaar zijn voor intensieve individuele trainingen, ga ik me meer daarop richten,' laat Ronald de Boer weten in gesprek met VI.

 

Eerder bekleedde Ronald de Boer deze functie al, waar hij daarmee in 2016 stopte om zich volledig te kunnen richten op het analyseren bij FOX Sports. 'Maar dat speelt nu niet meer, Ik kan gewoon Ajax-wedstrijden analyseren bij FOX en daarnaast mijn werk in de opleiding doen.'

 

Ook gaat Ronald de Boer zich mengen in de samenwerking met de buitenlandse teams, 'k heb in Atlanta oriënterende gesprekken gevoerd met mensen van de voetbalbond MLS en Adidas. Het jeugdvoetbal is enorm groot in Amerika en opleiden is onze specialiteit bij Ajax. We gaan kijken in hoeverre we iets voor elkaar kunnen betekenen.'


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Ronald de Boer aan de slag als techniektrainer bij de jeugd van Ajax

Een korte samenvatting: Niet Frank, maar broertje Ronald de Boer gaat aan de slag bij zijn oud club Ajax. De analist gaan aan de slag als individueel techniektrainer in de jeugd van de Amsterdammers..

Meest gelezen