Ajax laat zege tegen Standard glippen en speelt 2-2

7-8-2018 23:12 - Door: MaxKoehorst

Ajax laat zege tegen Standard glippen en speelt 2-2

Ajax speelde in de voorrondes voor Europees voetbal dinsdagavond tegen het Belgische Standard Luik in het Belgische stadion Sclessin. De Belgische club wist laat terug te keren in de wedstrijden onder trainer Michel Preud'homme.

Vervolg: Ajax laat zege tegen Standard glippen en speelt 2-2

Ajax begon zeer goed en de Amsterdammers zagen weer eens hun ster Dušan Tadić in actie; de speler gaf al vlot een fraaie assist op aanvaller Klaas-Jan Huntelaar en laatstgenoemde kon zonder enige moeite gemakkelijk afronden en dus Guillermo Ochoa ook na het WK 2014 tegen Mexico passeren, deze keer stonden beide spelers dus namens een club op het veld.

 

Met een half uur op de klok was daar echter ook de Serviër zelf op aangeven van David Neres, de speler kon heerlijk afronden en Ajax zat met twee uitgoals al snel op rozen. Luik weigerde echter om de strijd op te geven en ging in de tweede helft vol in de aanval.

 

En dat hebben ze geweten bij Ajax, Mehdi Carcela-Gonzalez dribbelde om wat spelers heen en besloot uit een verre hoek toch maar eens uit te halen. De bal had een dusdanige zwabber dat André Onana volledig overdonderd werd en er dus met nog een half uur te gaan opeens 1-2 op de klok stond. Luik probeerde daarna met wat geniepige acties penalty's te krijgen en uiteindelijk gebeurde dit ook, drie minuten voor het einde kreeg de Belgische club een penalty omdat Noussair Mazraoui's tackle op aanvaller Tobias Stieler als te hard werd gezien. Renaud Emond schoot de penalty vervolgens zonder moeite in de touwen.

 

Ajax speelt 14 augustus de return van de wedstrijd in Amsterdam, de club is virtueel door op uitdoelpunten.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Ajax laat zege tegen Standard glippen en speelt 2-2

Een korte samenvatting: Ajax speelde in de voorrondes voor Europees voetbal dinsdagavond tegen het Belgische Standard Luik in het Belgische stadion Sclessin. De Belgische club wist laat terug te keren in de wedstrijden onder trainer Michel Preud'homme..

Meest gelezen