Frank de Boer mogelijk aan de slag bij FC Basel

29-7-2018 22:22 - Door: NicoPeters

Frank de Boer mogelijk aan de slag bij FC Basel

Frank de Boer vervolgt zijn trainersloopbaan wellicht in Zwitserland. Volgens TagesWoche is De Boer in beeld om hoofdtrainer van FC Basel te worden. FC Basel, waar nu interim-coach Alexander Frei voor de groep staat, zoekt een goede opvolger voor de ontslagen Raphael Wicky.

Vervolg: Frank de Boer mogelijk aan de slag bij FC Basel

'Er moet een trainer komen die meer ervaring heeft dan Wicky. Iemand die de rust kan terugbrengen en zorgt voor goede resultaten’, aldus sportief directeur Marco Streller, die niet op namen inging. Volgens TagesWoch is De Boer echter een belangrijke kandidaat. ‘Welingelichte bronnen’ hebben dit aan het medium gemeld.

Wicky werd ontslagen nadat FC Basel de eerste wedstrijd in de voorronde van de Champions League verloor. Basel ging met 2-1 onderuit tegen PAOK Saloniki. Vorig seizoen ging het onder Wicky ook al wat minder met Basel. De club werd tweede en werd zodoende voor het eerst in negen jaar geen kampioen. Wicky lag daarvoor al onder vuur.

De Boer past in het profiel van FC Basel en hij kan zo instappen, daar hij momenteel clubloos is. De Boer trainde eerder Ajax, Internazionale en Crystal Palace, waar hij in september 2017 werd ontslagen. In de returnwedstrijd tegen PAOK van komende week. zit Frei nog op de bank. 


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Frank de Boer mogelijk aan de slag bij FC Basel

Een korte samenvatting: Frank de Boer vervolgt zijn trainersloopbaan wellicht in Zwitserland. Volgens TagesWoche is De Boer in beeld om hoofdtrainer van FC Basel te worden. FC Basel, waar nu interim-coach Alexander Frei voor de groep staat, zoekt een goede opvolger voor de ontslagen Raphael Wicky..

Meest gelezen