WOENSDAG EL: Ajax wint met amuserend spel van Sturm Graz

26-7-2018 13:49 - Door: MaxKoehorst

WOENSDAG EL: Ajax wint met amuserend spel van Sturm Graz

Ajax heeft woensdagavond met overtuiging weten te winnen van Sturm Graz. Ajax speelde met mooi aanvallend spel de club vooral in de eerste helft helemaal weg en in de tweede helft werd het iets minder maar Ajax bleef doordenderen.

Vervolg: WOENSDAG EL: Ajax wint met amuserend spel van Sturm Graz

Ajax had er een kwartier opzitten en dat zat al vol met mooie passes en acties van onder meer Hakim Ziyech, Carel Eiting en Noussair Mazraoui. Ziyech besloot weer eens een geniale actie te proberen en schoot na een kapbeweging maar eens op doelman Jörg Siebenhandl en die liet de bal knullig het doel inrollen; 1-0 Ajax.

 

Ajax besloot niet op te houden met deze acties en enkele minuten later schoot Lasse Schöne op de paal, een bijna perfecte 2-0 gaat er net niet in. Ook in de rest van de eerste helft is het eigenlijk alleen maar Ajax die proberen uit te halen en onder meer Klaas-Jan Huntelaar raakt de paal en het is regelmatig buitenspel van Ajax, zo ook in de tweede helft.

 

In de tweede helft is het wéér het Ajax van trainer Erik ten Hag wat sterker uit de startblokken komt maar de club van Heiko Vogel speelt anders en dat pakt regelmatig goed uit; Peter Žulj speelt uitmuntend en ook Lukas Grozurek speelt een fijne tweede helft.

 

Als op begeven moment een speler van Sturm in de tweede helft wordt neergehaald door Matthijs de Ligt, moet het toch echt een penalty zijn voor de club uit Oostenrijk. Toch is dat het niet en enkele ogenblikken later gaat de bal wel op de stip voor Ajax, de speler die er zoveel mist de laatste tijd mag aantreden maar ook deze mist Schöne weer. Uiteindelijk is hij enkele seconden later in de afronding wel dodelijk. Het was daarna nog lang niet gedaan met Sturm Graz en de club kon af en toe profiteren van concentratieproblemen bij de Ajacieden, toch was daar telkens De Ligt of doelman André Onana. Ajax zocht zelf ook nog de 3-0 met onder meer invallers Daley Blind en Dušan Tadić – laatstgenoemde speelde een fenomenaal laatste halfuur – en toen de Serviër een perfecte bal op Huntelaar gaf, kon de spits hem er toch niet inkrijgen.

 

Met nog wat kansen over en weer was de stand uiteindelijk definitief 2-0 en moet Ajax hopen dat het niet in de return inzakt en nog moet vechten in de underdogwedstrijd tegen Dundalk FC of AEK Larnaca.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

WOENSDAG EL: Ajax wint met amuserend spel van Sturm Graz

Een korte samenvatting: Ajax heeft woensdagavond met overtuiging weten te winnen van Sturm Graz. Ajax speelde met mooi aanvallend spel de club vooral in de eerste helft helemaal weg en in de tweede helft werd het iets minder maar Ajax bleef doordenderen..

Meest gelezen