WK GROEP C: Denemarken volgt Frankrijk naar knock out. Van Marwijk naar huis

26-6-2018 19:10 - Door: M.d.Z.

WK GROEP C: Denemarken volgt Frankrijk naar knock out. Van Marwijk naar huis

In de laatste groepswedstrijd van groep C hebben Frankrijk en Denemarken in een saai duel gezorgd dat zij doorgaan naar de knock out fase van het WK.

Vervolg: WK GROEP C: Denemarken volgt Frankrijk naar knock out. Van Marwijk naar huis

De 0-0 tussen Frankrijk en Denemarken was de eerste 0-0 remise van het toernooi, waar de Fransen met een minder sterk elftal begonnen en spelers als Paul Pogba, Kylian Mbappé en Hugo Lloris vanaf de bank liet beginnen. Een oersaai duel waarin beide ploegen weinig tot niets lieten zien.

 

De Denen kwamen in de eerste helft niet tot een schot op het doel van de Fransen, dat gebeurde in 2002 voor het laatst op een WK, toen stonden ook beide ploegen tegenover elkaar. Voor beide ploegen is het nu afwachten wat er vanavond gebeurd in groep D om te kijken wie de tegenstanders zijn in de achtste finales van het WK.

 

Australie - Peru 0-2
Voor Van Marwijk en zijn Australie zit het WK erop, een verliespartij tegen Peru was voor de Nederlander het doek dat viel. Waar de Australiers het duel goed begonnen, was het Peru wat in de achttiende minuut toesloeg. Een schitterende volley van André Carrillo zorgde voor de openingsgoal.

 

Waar Australie nog dichtbij de gelijkmaker kwam in de 34e minuut, was het Mathew Leckie die de bal voor het intikken leek te hebben. Doelman Pedro Gallese moest echter handelend optreden en hield zijn doel schoon.

 

Waar het na rust een onbegonnen zaak leek voor Van Marwijk, toen Guerrero uit de draai de 0-2 op het bord zette. Na de tweede goal was het elftal van Van Marwijk niet meer bij machten op Peru pijn te doen, waardoor voor Van Marwijk en Van Bommel het WK erop zit.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

WK GROEP C: Denemarken volgt Frankrijk naar knock out. Van Marwijk naar huis

Een korte samenvatting: In de laatste groepswedstrijd van groep C hebben Frankrijk en Denemarken in een saai duel gezorgd dat zij doorgaan naar de knock out fase van het WK..

Meest gelezen