WK 2018: Messi en Co op rand uitschakeling na verlies tegen Kroatie

22-6-2018 10:15 - Door: MaxKoehorst

WK 2018: Messi en Co op rand uitschakeling na verlies tegen Kroatie

Kroatië is erin geslaagd de zwakke plekken van Argentinië succesvol te benutten; het Oost-Europese land smeet Argentinië alle kanten op en won zelfs met 3-0.

Vervolg: WK 2018: Messi en Co op rand uitschakeling na verlies tegen Kroatie

En dat had alles te maken met de spelers van Argentinië, de ploeg was helemaal geen ploeg en het had meer weg van een stroeve machine of los zand.

 

Het begon vroeg in de wedstrijd dat al te zien was dat het werkelijk ‘alle ballen op Lionel Messi’-spel leek. Voortdurend schrijnende passes en het spel was van beide kanten niet hoogstaand. De kansen die Messi wel kreeg, waren naast of kwamen niet verder dan het been van verdediger Domagoj Vida, die zeker zijn dag had.

 

Pas in de tweede helft kon het spel pas echt losbarsten toen Willy Caballero aan de kant van Argentinië een hoge bal zo in de voeten van Ante Rebić gaf en die kon met een heerlijke volley keihard uithalen voor de 1-0 net na rust. Dat resulteerde in een ontketend Kroatië en Argentinië raakte werkelijk geen bal meer en haalde de meest nare overtredingen uit om nog iets te kunnen winnen, zo hoorde Nicolás Otamendi rood te krijgen na een charge op Ivan Rakitic en was ook Nicolás Tagliafico dubieus bezig met keeper Danijel Subasic.

 

Dat weerhield de Kroaten niet van winnen; Luka Modric kreeg de perfecte kans op een afstandsschot door weg te draaien en vanaf een meter of 20 vol uit te halen en Caballero wederom te passeren. Daarna werden de Zuid-Amerikanen vernederd toen Rakitic geheel door mocht lopen en bijna in eerste instantie al scoorde. Caballero verrichte nog een redding maar na een assist van Mateo Kovacic was daar een tweede kans voor Rakitic en die kon hij heerlijk afronden.

 

Dat betekent dat Argentinië op de rand van uitschakeling staat en dat het voor Diego Maradona en co nog weleens een heel naar WK kan worden, gelukkig hadden ze in Argentinië al geen hoge verwachtingen vooraf aan de poule.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

WK 2018: Messi en Co op rand uitschakeling na verlies tegen Kroatie

Een korte samenvatting: Kroatië is erin geslaagd de zwakke plekken van Argentinië succesvol te benutten; het Oost-Europese land smeet Argentinië alle kanten op en won zelfs met 3-0..

Meest gelezen