COLUMN WK 2018: Nawałka en de stiekeme kanshebber op een mooie plek

19-6-2018 16:34 - Door: MaxKoehorst

Adam Nawałka is al sinds 2013 de trainer van zijn land, de voetballiefhebber speelde tien jaar lang in het shirt van Wisła Kraków en is nu ook als trainer geen onbekende man in; jawel, Polen.

Vervolg: COLUMN WK 2018: Nawałka en de stiekeme kanshebber op een mooie plek

Sinds oktober 2013 zit de Pool bij Polen en sindsdien werden er vijfentwintig wedstrijden gewonnen, vijftien gelijkgespeeld en zeven verloren. Dat zijn in totaal zevenenveertig wedstrijden waarvan de club iets meer dan de helft won. Op zich niet vreemd met een voetballand als Polen, wat echter het knappe is aan deze trainer is hoe hij een team heeft gesmeed en heeft klaargestoomd voor dit WK. Als je kijkt naar hoe Polen het daarvoor deed met een laatste plek op het EK in 2012 en zelfs afwezigheid op het WK in 2010, is dit toch een fikse vooruitgang.

 

Want met spelers als Robert Lewandowski in de aanval, Kamil Glik achterin en Grzegorz Krychowiak op het middenveld mag je zeker spelen van een talentvolle selectie met zeer oogstrelend voetbal. De ploeg wist de afgelopen maanden Litouwen te vernederen, te winnen van Zuid-Korea, Montenegro te verslaan en Armenië een pak slaag te geven. Wat daarin opvalt zijn twee namen; Jakub Błaszczykowski en Lewandowski die hierboven al werd genoemd. De twee zijn bijna altijd trefzeker in een slachtpartij en dinsdagmiddag tegen Senegal is een nieuwe veeg best reëel.

 

De 60-jarige trainer heeft zijn ploeg dusdanig klaargestoomd dat een kans om bij de laatste acht te eindigen voor het mooie Polen best realistisch lijkt te zijn. De trainer – die een zwak heeft voor 4-4-2 – weet dat zijn land niet alleen op de counter verdomd goed is maar weet ook dat zijn land op de aanval dusdanig mooie opties heeft dat het sowieso geen probleem moet zijn voor het land om te winnen.

 

Polen moet in Groep H tegen Senegal, Colombia en Japan. Waar het met spelers als Arkadiusz Milik en Wojciech Szczęsny best een kanshebber is om met meer dan zes punten te eindigen. Colombia lijkt het land nog niet in de weg te zitten na een verliespartij tegen Japan en laatstgenoemde lijkt ook niet tegen de kracht van de Oost-Europeanen op te kunnen botsen.

 

We gaan het zien; dinsdagmiddag om vijf uur.

 


◄ vorige bericht ► volgende bericht

COLUMN WK 2018: Nawałka en de stiekeme kanshebber op een mooie plek

Een korte samenvatting: Adam Nawałka is al sinds 2013 de trainer van zijn land, de voetballiefhebber speelde tien jaar lang in het shirt van Wisła Kraków en is nu ook als trainer geen onbekende man in; jawel, Polen..

Meest gelezen