Ajax ging niet voor Nainggolan: Verdorie, er zat nog meer in

9-6-2018 08:00 - Door: NicoPeters

Ajax ging niet voor Nainggolan: Verdorie, er zat nog meer in

Ajax haalde in het verleden al veel goede Belgische spelers op jonge leeftijd van Beerschot naar Nederland, zoals Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen en Toby Alderweireld. De ploeg maakte, achteraf gezien, ook wel eens een mindere inschatting. Zo werkte AS Roma-middenvelder Radja Nainggolan ooit een stage af, maar Ajax was niet zo onder de indruk.

Vervolg: Ajax ging niet voor Nainggolan: Verdorie, er zat nog meer in

‘Men vond hem op dat moment niet echt een Ajaxspeler. De club had spelers op zijn positie die beter waren, maar Radja was toen al een winnaar. In het voetbal heb je die nodig, spelers die de bal willen hebben’, vertelde meesterscout Urbain Haesaert, die onlangs terugkeerde bij Ajax als scout, tegen Sport/Voetbalmagazine.

‘Radja was een dankbare speler, zeer goed in de balrecuperatie en keihard in de duels. Maar toen hij naar AS Roma ging, dacht ik: verdorie, er zat nog meer in dan ik voor mogelijk had gehouden’, aldus Haesaert. Nainggolan (30) ging in 2005 van Beerschot naar Piacenza en via Cagliari kwam hij in 2014 bij Roma terecht.
 


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Ajax ging niet voor Nainggolan: Verdorie, er zat nog meer in

Een korte samenvatting: Ajax haalde in het verleden al veel goede Belgische spelers op jonge leeftijd van Beerschot naar Nederland, zoals Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen en Toby Alderweireld. De ploeg maakte, achteraf gezien, ook wel eens een mindere inschatting. Zo werkte AS Roma-middenvelder Radja Nainggolan ooit een stage af, maar Ajax was niet zo onder de indruk..

Meest gelezen