Prijzengeld CL: PSV en Ajax kunnen goed boeren bij plaatsing

6-6-2018 13:47 - Door: M.d.Z.

Prijzengeld CL: PSV en Ajax kunnen goed boeren bij plaatsing

De UEFA heeft dinsdag het nieuwe prijzenschema voor het Champions League toernooi prijsgegeven, waarin aankomend seizoen maarliefst 3.25 miljard te verdelen is.

Vervolg: Prijzengeld CL: PSV en Ajax kunnen goed boeren bij plaatsing

Waar de bedragen min of meer al bekend waren, heeft de UEFA dit dinsdag dus officieel bevestigd. Waar in de voorrondes al aardige bedragen bij elkaar te harken vallen, is dan ook zo in de groepsfase mits deze wordt behaald door PSV en/of Ajax.

 

Vierde voorronde of plaatsing groepsfase
Plaatsing voor de groepsfase van de Champions League levert 15,25 miljoen euro op, daarbij komt nog eens een bonus berekend over het afgelopen 10 jaar aan de hand van de coëfficiëntenranking. Voor PSV zou dat betekenen dat het zou gaan om 10 miljoen euro mocht het zich weten te plaatsen via de laatste voorronde.

 

Prijzengeld toernooifase
Per zege in de groepsfase wordt een bedrag van 2,7 miljoen euro overgemaakt en bij een remise 900.000 euro. De derde voorronde voor Ajax levert de Amsterdammers 380.000 euro op, mochten de Amsterdammers dan de vierde voorronde ook overleven komt daar nog eens 480.000 euro bij. Mocht PSV of Ajax verliezen in de laatste voorronde van de Champions League, levert dit ook nog eens 5 miljoen euro op.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Prijzengeld CL: PSV en Ajax kunnen goed boeren bij plaatsing

Een korte samenvatting: De UEFA heeft dinsdag het nieuwe prijzenschema voor het Champions League toernooi prijsgegeven, waarin aankomend seizoen maarliefst 3.25 miljard te verdelen is..

Meest gelezen