COLUMN: Chelsea moet nu al vrezen voor moeilijk seizoen

3-6-2018 12:10 - Door: MaxKoehorst

COLUMN: Chelsea moet nu al vrezen voor moeilijk seizoen

Volgens The Guardian kan Chelsea een rumoerig volgend seizoen verwachten, de club gaat onder meer trainer Antonio Conte op straat zetten, Eden Hazard’s toekomst is nog onzeker en ook de carrière van Roman Abramovich bij de club is niet geheel veilig.

Vervolg: COLUMN: Chelsea moet nu al vrezen voor moeilijk seizoen

Abramovich

Eerder deze week werd namelijk duidelijk dat trainer Abramovich door de vergiftigingszaak van Sergej Skripal kan fluiten naar een visum. Natuurlijk is Abramovich niet de dader maar Engeland heeft het sindsdien niet meer zo op Russen, om het zacht uit te drukken. Verder werd er eerder al een onderzoek naar Russische clubeigenaren aangekondigd, waar ook Abramovich onder valt. De Rus zit sindskort in Israël, waar hij een paspoort heeft verkregen door zijn familiehistorie in het land. Het is dus afwachten wat er gaat gebeuren; mocht de steenrijke eigenaar weggaan bij Chelsea dan kan de club weleens in serieuze geldproblemen komen.

 

Spelers en trainer

Conte en Hazard zijn ook twee belangrijke namen in zaak-Abramovich. Laatstgenoemde wil dat The Blues deze zomer de markt op gaan voor sterspelers en zelfs dan is het nog de vraag of hij blijft. Van eerstgenoemde is al duidelijk dat hij er een einde aan maakt na dit seizoen bij Chelsea, aangezien zijn band met diverse spelers én met de Rus aardig bekoeld is.

 

Stadionplannen op de schop

Chelsea had ook nog eens grootse stadionplannen; 600 miljoen euro zou er geïnvesteerd moeten worden. Abramovich leek eerst positieve investeerders te hebben maar tegen het einde van het seizoen, toen de aanval op Abramovich geopend werd, haakten ze toch af. Hierdoor heeft de club besloten door te gaan met het huidige Stamford Bridge.

 

Het zijn dus zéér rumoerige tijden in de Londense wijk Fulham, waar buurtgenoot Fulham FC het qua rust, promotie, supporters en trainer beter voor elkaar lijkt te hebben. Mocht Abramovich problemen krijgen lijkt het de komende jaren afgelopen met de heerschappij van Chelsea in Engeland, een doemscenario dreigt en degradatie is dan niet eens meer heel vreemd.

 


◄ vorige bericht ► volgende bericht

COLUMN: Chelsea moet nu al vrezen voor moeilijk seizoen

Een korte samenvatting: Volgens The Guardian kan Chelsea een rumoerig volgend seizoen verwachten, de club gaat onder meer trainer Antonio Conte op straat zetten, Eden Hazard’s toekomst is nog onzeker en ook de carrière van Roman Abramovich bij de club is niet geheel veilig..

Meest gelezen