De Jong weerspreekt: Een blessure is een blessure

12-5-2018 23:10 - Door: NicoPeters

De Jong weerspreekt: Een blessure is een blessure

Volgens FC Utrecht kon Zakaria Labyad echt niet worden opgenomen in de selectie voor het duel met sc Heerenveen (2-1 winst) in de play-offs om Europees voetbal. Trainer Jean-Paul de Jong zei dat Labyad liesklachten heeft en daardoor niet kan spelen. Een mogelijke transfer van Ajax zou niet de oorzaak van zijn afwezigheid zijn.

Vervolg: De Jong weerspreekt: Een blessure is een blessure

Labyad liep afgelopen woensdag in het heenduel met Heerenveen (4-3 verlies) de liesklachten op. ‘Na de wedstrijd hadden we al wat kleine pijntjes. We hadden vrijdag al besloten om Labyad en Mateusz Klich niet te laten trainen (Klich speelt ook niet, red.)’, vertelde De Jong tegen FOX Sports. De Jong zei toen wel dat er geen blessures waren in de Utrecht-selectie. ‘Dat was ook niet de verwachting. Uiteindelijk bleek de klacht toch van zien aard te zijn dat we liever geen risico wilden nemen.’

Volgens De Jong is Labyad niet afwezig door de transfergeruchten. ‘Nee, echt niet. Een blessure is een blessure’, aldus De Jong. FOX Sports vond het wel raar dat Labyad ook niet op de bank begon omdat hij slechts licht geblesseerd zou zijn. ‘Natuurlijk zijn dat afwegingen die je met elkaar maakt. Maar hij was niet fit genoeg. In dat geval volgen wij de medische staf’, sloot De Jong af.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

De Jong weerspreekt: Een blessure is een blessure

Een korte samenvatting: Volgens FC Utrecht kon Zakaria Labyad echt niet worden opgenomen in de selectie voor het duel met sc Heerenveen (2-1 winst) in de play-offs om Europees voetbal. Trainer Jean-Paul de Jong zei dat Labyad liesklachten heeft en daardoor niet kan spelen. Een mogelijke transfer van Ajax zou niet de oorzaak van zijn afwezigheid zijn..