Vitesse wint van ADO en bereikt finale

12-5-2018 21:50 - Door: NicoPeters

Vitesse wint van ADO en bereikt finale

Vitesse heeft zich verzekerd van een plek in de finale van de play-offs om Europees voetbal. De Arnhemmers wonnen zaterdagavond met 2-1 van ADO Den Haag en dat was genoeg omdat het eerste duel al met 2-5 werd gewonnen.

Vervolg: Vitesse wint van ADO en bereikt finale

Zowel Vitesse als ADO kregen enkele kansen en het eerste doelpunt werd gescoord door Vitesse. Tim Matavz scoorde na een half uur spelen de 1-0 nadat een counter via Vyacheslav Karavaev en Roy Beerens goed uitpakte. Vitesse-doelman Jeroen Houwen moest daarna een tegengoal voorkomen. Hij redde goed op een poging van ADO-spits Bjørn Johnsen. Vlak voor de rust raakte Vitesse via Alexander Büttner nog de paal.

In de tweede helft scoorde Vitesse vrij snel de 2-0. Mason Mount scoorde uit een goede voorzet van Bryan Linssen met de buitenkant van de voet. ADO deed nog wel iets terug via Abdelnasser El Khayati, maar verder kwam de ploeg niet.

In de finale speelt Vitesse tegen de winnaar van FC Utrecht – sc Heerenveen. Zaterdagavond wordt dat bekend. Die ploegen spelen om 20:45 uur tegen elkaar en het eerste duel won Heerenveen met 4-3.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Vitesse wint van ADO en bereikt finale

Een korte samenvatting: Vitesse heeft zich verzekerd van een plek in de finale van de play-offs om Europees voetbal. De Arnhemmers wonnen zaterdagavond met 2-1 van ADO Den Haag en dat was genoeg omdat het eerste duel al met 2-5 werd gewonnen..

Meest gelezen