PSV nog niet in groepsfase CL en speelt minimaal 1 voorronde

16-4-2018 18:19 - Door: M.d.Z.

PSV nog niet in groepsfase CL en speelt minimaal 1 voorronde

Sinds een lange tijd moet de Nederlands kampioen de voorronde van de Champions League spelen om zich te plaatsen voor de groepsfase.

Vervolg: PSV nog niet in groepsfase CL en speelt minimaal 1 voorronde

Sinds de nieuwe opzet voor het binnenkomen van de Champions League, moet de Eredivisie kampioen een voorronde (of meer) spelen om de groepsfase te bewerkstelligen. Dit komt door de nieuwe opzet en de huidige stand van Nederland op de UEFA coëfficiëntenlijst.

 

PSV kan, mits de huidige winnaar van de Champions League zich rechtstreeks plaatst via de nationale competitie, instromen in de derde (tevens laatste) voorrondee van de Champions League. Hierin treft het louter de kleinere landen om door te stoten naar het hoofdtoernooi en ontloopt het de grotere landen.

 

Mocht PSV het desalniettemin niet lukken zich te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League, is dan sinds 1993/1994 de eerste keer. Voor PSV begint het nieuwe seizoen dus vroeg en zal het op 8-9 augustus de eerste wedstrijd van het tweeluik moeten spelen om zich te plaatsen voor de Champions League.

 

Mocht PSV zich niet plaatsen, is het automatisch geplaatst voor de groepsfase van de Europa League.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

PSV nog niet in groepsfase CL en speelt minimaal 1 voorronde

Een korte samenvatting: Sinds een lange tijd moet de Nederlands kampioen de voorronde van de Champions League spelen om zich te plaatsen voor de groepsfase..

Meest gelezen