Feyenoord zet goede generale neer tegen AZ in eigen Kuip

11-3-2018 21:21 - Door: M.d.Z.

Richting de bekerfinale heeft Feyenoord het Alkmaarse AZ een duidelijke boodschap afgegeven, in de Kuip werd het 2-1 voor de Rotterdammers.

Vervolg: Feyenoord zet goede generale neer tegen AZ in eigen Kuip

Waar de bekerfinale voor 22 april op het programma staat, was het treffen van zondagmiddag een belangrijke graadmeter voor de Rotterdammers. Waar Van Bronckhorst moest aantreden zonder Van Persie, die afgelopen week een ingreep onderging aan zijn teen en dus verstek moest laten gaan.

 

Waar Feyenoord voortvarend aan het duel begon, kreeg het de beste kansen via de Deen Jorgensen. Maar AZ doelman Bizot liet zien waarom Koeman hem voor Oranje had geselecteerd en hield zijn doel schoon.

 

Terwijl Feyenoord de overhand had, werd AZ een strafschop onthouden. Feyenoord speler Jan-Arie van der Heijden kreeg de bal op de hand, maar het voorval ontging arbiter Higler.

 

Daarna was het Feyenoord wat op voorsprong kwam via Jean-Paul Boëtius, die een foutieve pass van Hatzidiakos onderschepte en de openingstreffer op het bord zette. Nog voor rust was Feyenoord dichtbij de verdubbeling van de score, Berghuis plaatste zijn vrije trap echter op de paal.

 

 

AZ coach V.d Brom greep in de rust in en bracht Ron Vlaar en Mats Seuntjens binnen de lijnen, maar toch grotere kansen voor AZ kwam het niet. Het was Feyenoord wat via Jørgensen de 2-0 op het bord wist te zetten en het duel al in het slot gooide.

 

Weer een opvallend moment bij Jones in de slotfase, die een terugspeelbal van Diks met de hand aanraakte, maar arbiter Higler greep opnieuw niet in. Waar Weghorst in de slotminuut nog de aansluitingstreffer maakte voor AZ, was het te laat en mocht Feyenoord eindelijk weer eens drie punten bijschrijven. Voor AZ ziet het Ajax en dus de nummer 2 van de Eredivisie verder uitlopen.

 

 


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Feyenoord zet goede generale neer tegen AZ in eigen Kuip

Een korte samenvatting: Richting de bekerfinale heeft Feyenoord het Alkmaarse AZ een duidelijke boodschap afgegeven, in de Kuip werd het 2-1 voor de Rotterdammers..

Meest gelezen