Plzen al zeker van kampioenschap met nog 13 wedstrijden te gaan

25-2-2018 09:15 - Door: MaxKoehorst

Plzen al zeker van kampioenschap met nog 13 wedstrijden te gaan

Het kan bijna niet meer fout gaan voor de Tsjechische topclub Viktoria Plzen. De club staat 14 punten boven nummer 2 Slovan Liberec en kan eigenlijk de kar al gaan halen.

Vervolg: Plzen al zeker van kampioenschap met nog 13 wedstrijden te gaan

Liberec keek ook even verbaasd op dat zij nu op plek 2 terug zijn te vinden; aan het begin van dit seizoen werd Slavia Praag voor flink geld overgenomen en werden er direct heuse namen als Miroslav Stoch en Danny gehaald. Toch staat die club op een matige plek 4 en staat het bescheiden Sigma Olomouc op 3. Om maar niet Sparta Praag te noemen, die club staat namelijk op plek 5, een totale wanprestatie van de club die steevast meedoet om de titel.

 

Nu, na 17 speelrondes, staat Plzen dus al 14 punten los. Dat kan na maandagavond alleen maar erger worden als de club het moet opnemen (met een wedstrijd minder) tegen laagvlieger Vysočina Jihlava. Plzen verloor dit seizoen zelfs nog niet 1 keer dus de kans is klein dat dat tegen de nummer 15 wel gebeurt, hoewel er niet vergeten mag worden dat diezelfde club aan de haal ging met Liberec én Slavia eerder dit jaar. Een mooi detail is ook dat de ploeg uit bierstad Pilsen (Plzen) maar 5 tegengoals kreeg in die 17 wedstrijden.

 

Maar heeft Viktoria dan zulke goede voetballers? Nee, eigenlijk niet. Hoe ze dit voor elkaar hebben gebokst weet eigenlijk niemand. Iedereen heeft vast weleens die middenvelder Martin Zeman – met zijn gekke paars-rozige haar – gezien, verder dan dat zal je kennis over de club niet gaan. Totaal logisch natuurlijk.

 

Maar in Tsjechië leeft voetbal echt enorm. Het niveau ligt lager dan de Eredivisie maar toch is het een geweldige sfeer. Toen vorig seizoen legende Tomáš Rosický terugkeerde naar Sparta, stonden er rijen van Praag tot Pilsen voor shirts van de middenvelder. Het niveau maakt de Tsjechen natuurlijk wel uit maar ze waarderen de sport zelf ook véél meer dan wij doen. Daarnaast is het mooi meegenomen dat er af en toe een club uit de Tsjechische HET Liga hoge ogen gooit in een Europees toernooi, zoals Sparta dat deed tegen Southampton in de Europa League van vorig seizoen en Plzen wat enkele seizoenen op rij telkens de knock-out fase haalde.

 

Al met al een leuke competitie dus om naar te kijken. Al is het alleen maar om dat geinige haar van die Zeman eens te bekijken.

 


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Plzen al zeker van kampioenschap met nog 13 wedstrijden te gaan

Een korte samenvatting: Het kan bijna niet meer fout gaan voor de Tsjechische topclub Viktoria Plzen. De club staat 14 punten boven nummer 2 Slovan Liberec en kan eigenlijk de kar al gaan halen..

Meest gelezen