Shakhtar vecht zich terug en wint

21-2-2018 22:50 - Door: joost

Shakhtar vecht zich terug en wint

AS Roma heeft vanavond verloren van Shakhtar Donetsk. Hoewel de Romeinen eerst op voorsprong kwamen, verlieten zij het veld met een 2-1 nederlaag.

Vervolg: Shakhtar vecht zich terug en wint

As Roma dat startte met Kevin Strootman in basis begon heel goed aan de wedstrijd. Na 7 minuten spelen is het Edin Dzeko die uit een corner bijna raak weet te koppen, maar Pyatov brengt redding. Ook de rebound van Fazio word geblokt en zo voorkomt Shakhtar een vroege achterstand. De rest van de eerste helft zijn er niet al te veel kansen, via Dzeko weet AS Roma wel een aantal keer aardig gevaarlijk te worden. De Bosnische voetballer weet uiteindelijk dan toch belangrijk te zijn. In de 41ste minuut verstuurt hij een pass naar Cengiz Under, die de bal met de nodige behendigheid in het doel weet te krijgen.

In de tweede helft is het dan Shakhtar dat zal moeten reageren en dat lukt. In de 52ste minuut is daar een prachtige individuele actie van Ferreyra, hij weet de bal uiteindelijk in het doel te krijgen. Shakthar weet vervolgens sterker in de wedstrijd te komen en is vaker gevaarlijk en krijgt meer kansen. De ploeg weet zelfs op voorsprong te komen via Fred. De Braziliaan schiet een geweldige vrij trap vanaf de rad van de 16 binnen. De bal belande via de rechterpaal in het doel en dat zorgde ervoor dat Alisson kansloos was. Vervolgens is het Shaktar dat nog een aantal kansen krijgt om de score verder uit te bouwen, maar die weten ze niet te benutten.

De Oekraïense club zal tevreden terugkijken op de wedstrijd en met een hoop vertrouwen op 13 maart afreizen naar Rome.

 

 


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Shakhtar vecht zich terug en wint

Een korte samenvatting: AS Roma heeft vanavond verloren van Shakhtar Donetsk. Hoewel de Romeinen eerst op voorsprong kwamen, verlieten zij het veld met een 2-1 nederlaag. .

Meest gelezen