Van Persie: Ik maak meters, ik word fitter

21-2-2018 08:00 - Door: NicoPeters

Van Persie: Ik maak meters, ik word fitter

Landskampioen Feyenoord is momenteel niet in beste doen en de teruggekeerde Robin van Persie weet wel hoe dat komt. Volgens de 34-jarige aanvaller, die afgelopen weekeinde tegen Heracles Almelo voor de winnende 1-0 tekende, zit er veel voetbal in de ploeg, maar komt het er niet uit.

Vervolg: Van Persie: Ik maak meters, ik word fitter

‘Omdat alles moet kloppen, wil je een goed georganiseerde ploeg als een Heracles kapot spelen. Je ziet nu dat we te vaak nog een beetje zoekende zijn. Zowel thuis tegen FC Groningen als Heracles hielp een goal ons over het dooie punt. Na mijn goal zondag zag je in de tien minuten erna dat we wat gemakkelijker gingen voetballen, dat zij achter de bal aan moesten en wij kansjes kregen. Dat is wat we willen. We werken hard dat in langere fases voor elkaar te krijgen’, laat Van Persie weten tegen Voetbal International.

Van Persie, die in januari Fenerbahce, waar hij maanden niet had gespeeld, verruilde voor Feyenoord, ging ook op in op zijn eigen fitheid. ‘Sterk genoeg om tegen Heracles 72 minuten te kunnen spelen, het is wel even geleden dat ik zo lang heb gespeeld. Omdat ik nu als aanvallende middenvelder speel, moet ik iets meer lopen dan ik gewend was als spits. Die positie is veel meer interval: sprinten, even rust. Als 10 maak je langere afstanden, meer duur, box to box. Ik denk dat dit momenteel wel goed is voor me, ik maak meters, ik word fitter’, aldus Van Persie. Feyenoord staat vierde met twintig punten minder dan koploper PSV.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Van Persie: Ik maak meters, ik word fitter

Een korte samenvatting: Landskampioen Feyenoord is momenteel niet in beste doen en de teruggekeerde Robin van Persie weet wel hoe dat komt. Volgens de 34-jarige aanvaller, die afgelopen weekeinde tegen Heracles Almelo voor de winnende 1-0 tekende, zit er veel voetbal in de ploeg, maar komt het er niet uit..

Meest gelezen