Italiaanse media: eigenaar AC Milan failliet

19-2-2018 20:33 - Door: MaxKoehorst

Italiaanse media: eigenaar AC Milan failliet

Volgens de Italiaanse media staat het bedrijf wat AC Milan heeft overgenomen op het punt om in te storten. De persoon achter het bedrijf zou op een haar na failliet zijn.

Vervolg: Italiaanse media: eigenaar AC Milan failliet

Dat melden meerdere Italiaanse media vandaag. De ploeg werd rond april van het vorig jaar overgenomen door een Chinese partij maar dat lijkt nu toch een lastig verhaal te gaan worden. Over de persoon in kwestie, genaamd Li Yonghong, waren eerder al twijfels of hij aan de gigantische sommen geld kon voldoen richting oud-eigenaar Silvio Berlusconi. Hij zou meer dan 80% van het astronomische bedrag van ruim 700 miljoen geleend hebben en ongeveer 20% zelf hebben betaald.

 

Eerder werd er ook al getwijfeld aan de transparantie van de Chinees, zo claimde hij met zijn bedrijf de projecteigenaar te zijn voor het bouwen van een nieuw kanaal maar daar bleek echter niets van te kloppen. Eerder meldden diverse websites en nieuwsbladen dat de beste man een vermogen zou hebben van ruim 7 miljard, daar zitten nu dus ook luchtjes aan.

 

Wat voor impact dit zal hebben op AC Milan, is nog onduidelijk. Het ziet er in ieder geval naar uit dat de ploeg van trainer Gennaro Gattuso op wankelen staat door dit harde nieuws.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Italiaanse media: eigenaar AC Milan failliet

Een korte samenvatting: Volgens de Italiaanse media staat het bedrijf wat AC Milan heeft overgenomen op het punt om in te storten. De persoon achter het bedrijf zou op een haar na failliet zijn..

Meest gelezen