PSV laat dure punten liggen in titelstrijd

18-2-2018 19:05 - Door: MaxKoehorst

PSV laat dure punten liggen in titelstrijd

PSV is er dit weekend niet in geslaagd om te winnen van sc Heerenveen, de ploeg van Phillip Cocu wist een 2-0 voorsprong na rood van Hirving Lozano niet te behouden.

Vervolg: PSV laat dure punten liggen in titelstrijd

En voor Ajax is dat koren op de molen dat PSV niet wint tegen Heerenveen, zo kunnen de Amsterdammers namelijk zondagmiddag het gat verkleinen naar 5 punten. Ajax moet het opnemen tegen PEC Zwolle en de ploeg van ex-Ajacied John van ’t Schip zal het zijn oud-werkgever niet gemakkelijk maken.

 

Voor PSV was het alles behalve een fraaie start, de aanval liep veelvuldig spaak op het middenveld en pas na ongeveer 25 minuten gespeeld te hebben leek het eindelijk een leuke wedstrijd te gaan worden. Pas na een half uur kwam echt een goede kans voor PSV als Stijn Schaars de bal zo inlevert aan de tegenstanders. Vervolgens weet Luuk de Jong daar wel raad mee en die geeft een perfecte steekpass richting de 16 aan Lozano maar die treft Martin Hansen. Echter uit de hoekschop die daaruit voortkomt kopt Santiago Arias namens PSV dus alsnog de 1-0 binnen, met iets meer dan een half uur op de klok.

 

En wanneer Kik Pierie de bal wel heel knullig probeert weg te werken, kan De Jong ermee vandoor en snoeihard uithalen; net voor rust 2-0 voor PSV. Een minuut later begint het gedonder voor de koploper wanneer Lozano – wederom tegen Heerenveen – een rode kaart pakt als hij Lucas Woudenberg in het gezicht raakt, er lijkt sprake van opzet maar een directe rode kaart was misschien teveel van het goede van scheidsrechter Dennis Higler.

 

En dus moet PSV het in de tweede 45 minuten doen met 10 man. Dat gaat dan ook direct fout voor de club als Schaars de bal eenvoudig kan binnenschieten uit een corner, Jeroen Zoet staat aan de grond genageld en PSV voelt Heerenveen in de nek hijgen. Heerenveen krijgt veel meer kansen en zo kan Henk Veerman bijna voor de gelijkmaker tekenen maar zit Zoet daar uitstekend bij.

 

Maar het doek valt laat in de wedstrijd alsnog voor PSV; Reza Ghoochannejhad scoort in de kluts voor de Friezen en pakt de 3 punten af van PSV. Hier blijft het ook bij. Het gebeurt niet vaak dit seizoen dat PSV nu met iets meer spanning gaat kijken naar een duel van Ajax.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

PSV laat dure punten liggen in titelstrijd

Een korte samenvatting: PSV is er dit weekend niet in geslaagd om te winnen van sc Heerenveen, de ploeg van Phillip Cocu wist een 2-0 voorsprong na rood van Hirving Lozano niet te behouden..

Meest gelezen