Feyenoord met 9-tal ten onder in Arnhem tegen Vitesse

11-2-2018 19:02 - Door: MaxKoehorst

Feyenoord met 9-tal ten onder in Arnhem tegen Vitesse

Vitesse heeft in de tweede helft geen spaan heel gelaten van een zwalkend Feyenoord. De club kreeg in het tweede gedeelte tweemaal rood en daarna was het snel afgelopen in het Arnhemse GelreDome.

Vervolg: Feyenoord met 9-tal ten onder in Arnhem tegen Vitesse

De twee clubs begonnen allebei sterk in Arnhem, Feyenoord maakte echter het spel en al na enkele minuten waren daar de eerste kleine kansen voor Feyenoord. Na iets minder dan een kwartier gespeeld te hebben volgde een soort charge op Ridgeciano Haps die direct het veld moest verlaten op een brancard. De tackle van Thomas Bruns bleek echter minder erg dan verwacht werd en de voetballer mocht plaatsnemen op de tribune om de tweede helft te gaan bekijken. Voor Haps kwam toptalent Tyrell Malacia in de plaats.

 

Na ongeveer twintig minuten is daar Steven Berghuis die samen met Nicolai Jørgensen bijna de 1-0 maakt. Helaas voor de Rotterdammers is Remko Pasveer daar om de bal tegen te houden. Enkele minuten later staat Tonny Vilhena daar om geheel ongedekt zó de 1-0 erin te kunnen prikken. Andere Feyenoorders werden wel verdedigd maar de 23-jarige Nederlander niet.

 

Uiteindelijk is daar na enkele minuten toch weer een actie van Vitesse die na een hoekschop de lat raken door Matt Miazga, een mooie getrainde voorzet die bijna resulteert in een gelijkmaker. Net voor rust is daar dan tóch de 1-1; Guram Kashia kopt de bal binnen na een heerlijke voorzet van Mason Mount. Dan lijken we vredig de rust in te gaan maar zien we toch net voor tijd dat Jeremiah St. Juste’s arm nog even uit de kom vliegt en dus de tweede helft niet zal meedraaien.

 

En voor hem komt in de tweede helft Bart Nieuwkoop, de tweede noodwissel dus voor trainer Giovanni van Bronckhorst die hier toch wel even een flinke knauw krijgt. En als dan na iets meer dan 20 minuten spelen Bilal Basaçikoglu ook nog eens rood krijgt lijkt het helemaal afgelopen voor Feyenoord. De club speelt nu dus met een man minder en merkt daar 2 minuten later al de gevolgen van; Roy Beerens slingert de bal voor – wat bijna zelf al een doelpoging leek – en Bryan Linssen zet op het juiste moment zijn hoofd er tegenaan en knalt de bal mooi langs Feyenoord-doelman Brad Jones.

 

Vitesse is echter op zoek naar de 3-1 maar loopt meerdere keren tegen Malacia aan of treft daar weer Jones. Linssen treft echter de lat met nog een kwartier te gaan en daar was het toch bijna afgelopen, nu wordt het toch nog even billenknijpen voor Henk Fraser of hij wel met de winst naar huis kan. Bij Feyenoord komt aan het einde Robin van Persie er ook nog in. Maar als Malacia een doorgebroken speler neerkwakt, krijgt de club nóg een keer rood en moet Feyenoord hopen op een wonder, wat bijna nog gebeurt als Berghuis dichtbij de doellijn komt met de bal. Het wil hem echter niet lukken. Even later is het dan alsnog 3-1 als Linssen de bal er mooi inkopt. Vitesse wint met overtuiging, vooral in de tweede helft.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Feyenoord met 9-tal ten onder in Arnhem tegen Vitesse

Een korte samenvatting: Vitesse heeft in de tweede helft geen spaan heel gelaten van een zwalkend Feyenoord. De club kreeg in het tweede gedeelte tweemaal rood en daarna was het snel afgelopen in het Arnhemse GelreDome..

Meest gelezen