PSV opnieuw met hangen en wurgen naar zege op Kasteel tegen Sparta

11-2-2018 00:10 - Door: M.d.Z.

PSV opnieuw met hangen en wurgen naar zege op Kasteel tegen Sparta

PSV heeft zaterdagavond op het Kasteel in Rotterdam met minimale score de drie punten mee naar huis weten te nemen. Bergwijn was ditmaal belangrijk voor de ploeg van Cocu.

Vervolg: PSV opnieuw met hangen en wurgen naar zege op Kasteel tegen Sparta

Tegen de hekkensluiter van de Eredivisie begon de avond voor de koploper van de Eredivisie als een nachtmerrie, binnen 6 minuten wist Kenneth Dougall de openingstreffer voor de thuisploeg binnen te koppen.

 

Daarna begon PSV wakker te worden en kreeg het kansen via Luuk de Jong en Bergwijn (bal van de lijn), waar het erna toch 1-1 werd via diezelfde Bergwijn. Vanaf net buiten de 16 schoot Bergwijn raak in de rechterkruising en zette de Eindhovenaren net voor rust langs Sparta.

 

Na rust duurde het dan ook niet lang voordat het opnieuw juichen was voor de bezoekers, een goed teruggekopte bal van Luuk de Jong op Bergwijn zorgde voor de 1-2. Daarna moest PSV met kunst en vliegwerk de overwinning over de streep trekken, waar het nog wel de kans kreeg op de 1-3 (Bergwijn op de lat).

 

Maar de overwinning kwam niet meer in gevaar, de nipte zege op Sparta zet PSV voor een avond op een voorsprong van 10 punten op achtervolger Ajax, wat morgen FC Twente treft.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

PSV opnieuw met hangen en wurgen naar zege op Kasteel tegen Sparta

Een korte samenvatting: PSV heeft zaterdagavond op het Kasteel in Rotterdam met minimale score de drie punten mee naar huis weten te nemen. Bergwijn was ditmaal belangrijk voor de ploeg van Cocu..

Meest gelezen