Hélène Hendriks: Ik ervaar het niet als seksistisch

10-2-2018 14:13 - Door: NicoPeters

Het tv-programma Voetbal Inside kan vaak op de nodige kritiek rekenen, maar Hélène Hendriks, presentatrice van FOX Sports, vindt dat maar onzin. Hendriks wordt ook regelmatig besproken en zij komt ook regelmatig live in de uitzending, maar zij zit er niet mee.

Vervolg: Hélène Hendriks: Ik ervaar het niet als seksistisch

Hendriks kan wel lachen om tafelgasten als René van der Gijp en Johan Derksen. ‘Ze zeiken iedereen af, man en vrouw, jong en oud, dus ik ervaar het totaal niet als seksistisch. Het is kleedkamerhumor, ik vind het prima. Misschien omdat ik zelf hoog heb gesport? Wij namen elkaar in de hockey ook altijd in de maling. Een hard ei in iemands tas verstoppen, zodat het enorm gaat stinken. Folie over de wc-bril, lachen, als je gaat plassen. Ik kan heel hard lachen om die gasten van VI’, vertelt Hendriks tegen het Algemeen Dagblad.

Hendriks wil Derksen dan ook niet tot de orde roepen. ‘Waarom zou ik? Ik vind dat van die tieten helemaal niet erg. Ik ben blij dat ik tieten heb. En ik weet dat hij het niet denigrerend bedoelt’, vervolgt Hendriks, die niet te spreken is over vrouwen als Sunny Bergman en Sylvana Simons, die niet te spreken waren over onder meer homofobe grappen.

‘Ik krijg het idee dat deze vrouwen er maar wat uitpikken om zelf in the picture te komen. Er zit toch geen foute intentie achter? Gijp en Derksen hebben ook gezegd dat ze niets tegen homo's hebben, en daar hebben deze vrouwen het dan weer niet over. Misschien zullen sommige homo's het als kwetsend ervaren, maar ik kwam op social media ook homo's tegen die het gewoon grappig vonden’, aldus Hendriks.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Hélène Hendriks: Ik ervaar het niet als seksistisch

Een korte samenvatting: Het tv-programma Voetbal Inside kan vaak op de nodige kritiek rekenen, maar Hélène Hendriks, presentatrice van FOX Sports, vindt dat maar onzin. Hendriks wordt ook regelmatig besproken en zij komt ook regelmatig live in de uitzending, maar zij zit er niet mee..

Meest gelezen