AZ haalt laat uit tegenover Twente: Verbeek naar tribune

7-2-2018 22:45 - Door: MaxKoehorst

AZ heeft laten zien tegenover Gertjan Verbeek dat het weer eens de beste club van de avond was; de club ging op het einde zelfs geheel aan de haal met de Tukkers.

Vervolg: AZ haalt laat uit tegenover Twente: Verbeek naar tribune

Het begon al vroeg in de wedstrijd niet al te fijn voor Twente, wat niet met een al te beste basiself moest starten. De club speelde te agressief aan het begin en dat resulteerde al vroeg in een penalty. FC Twente keek na tien minuten al tegen een achterstand aan door Alireza Jahanbakhsh die hard in de rechterhoek die penalty binnenschoot, AZ kreeg die penalty omdat middenvelder Guus Til onhandig werd aangetikt door Haris Vučkić. Alireza had geen moeite om die penalty keihard af te maken.

 

Adam Maher had daarna telkens de beste kansen maar kon de bal de hele tijd niet goed genoeg aanraken om hem langs keeper Marco Bizot te krijgen. In de rust stond het dus nog steeds 0-1 voor AZ, John van den Brom vond het nog ietwat karig en wilde toch wat meer spanning in de tweede helft maken, de club nam pas aan het einde een ruime voorsprong.

 

Maar omdat Verbeek commentaar had over de arbiters kreeg hij met nog ongeveer een kwartier op de klok een rode kaart, net zoals zijn verdediger Cristian Cuevas die net zijn tweede keer geel had gekregen. Verbeek was woest en moest plaatsnemen in het publiek. Toen werd het ‘feest’ bij AZ; de club kwam in minuut negenentachtig op 0-2 via superspits Wout Weghorst en liet hem twee minuten later ook nog even de 0-3 maken. Het was echter de Iraanse spits die het slotakkoord verzorgde met 0-4 in de laatste minuten van de blessuretijd. Veel late goals dus voor de jongens uit Alkmaar. Wat een karige zege leek te worden, werd dus alsnog een klapper.

 

Voor Verbeek is het weer even schrikken, de ploeg staat nu wel akelig dichtbij de afgrond. Roda JC speelt nog tegen Ajax en mag hopen op een paar plekken veiliger.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

AZ haalt laat uit tegenover Twente: Verbeek naar tribune

Een korte samenvatting: AZ heeft laten zien tegenover Gertjan Verbeek dat het weer eens de beste club van de avond was; de club ging op het einde zelfs geheel aan de haal met de Tukkers..

Meest gelezen