Ajax komt tegen NAC pas laat naar winst dankzij Ziyech

4-2-2018 18:38 - Door: M.d.Z.

Ajax komt tegen NAC pas laat naar winst dankzij Ziyech

Ajax heeft zich zondagnamiddag niet bovenmatig hoeven inspannen tegen NAC, een 3-1 zege was genoeg om in het spoor van koploper PSV te blijven.

Vervolg: Ajax komt tegen NAC pas laat naar winst dankzij Ziyech

Waar Ajax eerder dit seizoen in Breda met een 0-8 zege de hele ploeg van NAC uit elkaar speelde, was dat zondagmiddag allerminst het geval. Binnen zes minuten keek Ajax al tegen een achterstand aan, Thierry Ambrose schoot de bal onberispelijk binnen en Onana kon de bal alleen maar horen.

 

Daarna wsa het aan de buitenspelers van Ajax om het verschil te maken, in de 23e minuut was het Justin Kluivert die met een mooie kapbeweging zijn bewaker het bos instuurde en de bal panklaar op het hoofd van Donny van de Beek legde die de 1-1 kon binnenkoppen.

 

Voor rust was het David Neres die de gehele defensie van NAC het nakijken gaf en onberispelijk uithaalde in de verre hoek en Ajax op voorsprong zette. Na de thee leek Ajax echter opnieuw in slaap gesukkeld en was NAC met kleine speldenprikjes gevaarlijk voor het doel van Onana.

 

NAC dacht nog in leven te mogen blijven, maar de tweede gele kaart van Bart Meijers in de blessuretijd (en dus rood) zorgde Ziyech voor de vrije trap voor de 3-1 voor Ajax en blijven de Amsterdammers in het spoor van koploper PSV wat zaterdagavond al met 4-0 won van PEC Zwolle.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Ajax komt tegen NAC pas laat naar winst dankzij Ziyech

Een korte samenvatting: Ajax heeft zich zondagnamiddag niet bovenmatig hoeven inspannen tegen NAC, een 3-1 zege was genoeg om in het spoor van koploper PSV te blijven..

Meest gelezen