Blunder Wijnaldum is goed voor eerste zege Advocaat in Eredivisie

4-2-2018 19:19 - Door: M.d.Z.

Blunder Wijnaldum is goed voor eerste zege Advocaat in Eredivisie

Sparta heeft zich tegen Willem II de eerste zege van het kalenderjaar weten te bezorgen, dankzij een enorme blunder van Wijnaldum.

Vervolg: Blunder Wijnaldum is goed voor eerste zege Advocaat in Eredivisie

Waar Willem II had trainer Erwin van de Looi een plekje ingeruimd om winteraanwinst Giliano Wijnaldum te laten debuteren, pakte dat zondagmiddag totaal verkeerd uit. Het koste de Tilburgers zelfs alle punten.

 

Sparta begon aanvallend aan het duel en wist in de 23e minuut op voorsprong te komen, geklungel van Wijnaldum zorgder ervoor dat Fred Friday wel raadt wist met het buitenkansje en Sparta op voorsprong kon zetten.

 

Wijnaldum wilde de bal terugspelen op zijn doelman, waar Friday de pass onderschepte en makkelijk de bal tegen de touwen kon jagen. Na rust dacht Sparta zelfs aan een 2-0, maar verdediger Sander Fischer zag zijn inzet op het houtwerk belanden.

 

In de slotfase zette Willem II nog wel aan, maar Dabney dos Santos kon de beste kans niet verzilveren. Door deze verloren kans kwam de overwinning voor Advocaat en Co niet meer in gevaar, waardoor Advocaat de eerste zege met Sparta pakt dit kalenderjaar.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Blunder Wijnaldum is goed voor eerste zege Advocaat in Eredivisie

Een korte samenvatting: Sparta heeft zich tegen Willem II de eerste zege van het kalenderjaar weten te bezorgen, dankzij een enorme blunder van Wijnaldum..

Meest gelezen