Roda JC stunt tegen AZ en pakt punt tegen degradatie

4-2-2018 17:43 - Door: M.d.Z.

Roda JC stunt tegen AZ en pakt punt tegen degradatie

Voor het swingende AZ leek er lang geen vuiltje aan de lucht tegen Roda JC, maar toen werd het duel in Alkmaar afgesloten met een punt.

Vervolg: Roda JC stunt tegen AZ en pakt punt tegen degradatie

In de eerste helft liet AZ zien dat er voor Roda JC niks te halen was, waar de 2-0 snel op het bord verscheen. AZ duwde Roda direct in de verdediging, waar binnen 15 minuten via een voorzet van Thomas Ouwejan de bal in eigen doel gewerkt zag worden door Banggaard en zo dus op voorsprong wist te komen.

 

AZ kreeg nog een handjevol kansen, maar het was aan de andere kant raak. Een diepe bal werd doorgekopt door Dani Schahin die Jorn Vancamp snoeihard hoog zag binnenschieten.

 

Toch ging AZ met een voorsprong de rust in, een schot van ruim 25 meter door Fredrik Midtsjø trof doel. In de tweede helft kon AZ niet doordrukken en kreeg het in de 70e minuut de deksel op de neus doordat Tsiy Ndenge uit een moeilijke hoek wist binnen te schieten.

 

Met het puntje schiet AZ weinig op, het loopt uit op Feyenoord, maar moet afwachten wat nummer 2 Ajax later in de middag doen tegen NAC.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Roda JC stunt tegen AZ en pakt punt tegen degradatie

Een korte samenvatting: Voor het swingende AZ leek er lang geen vuiltje aan de lucht tegen Roda JC, maar toen werd het duel in Alkmaar afgesloten met een punt..

Meest gelezen