De Bruyne en Nike voor rechter in Luxemburg omtrent portretrechten

9-12-2017 18:08 - Door: M.d.Z.

De Belg Kevin de Bruyne moet binnenkort voor de rechtbank in Luxemburg verschijnen weet het Le Soir en RTBF te melden zaterdagochtend.

Vervolg: De Bruyne en Nike voor rechter in Luxemburg omtrent portretrechten

Het bedrijf Image Rights wat de portretrechten van De Bruyne had, werd een dag voor zijn transfer naar Manchester City opgedoekt. Een bedrag van 1,5 miljoen euro ging daarmee in rook op.

 

De Belg verliet in 2013 het Belgische Genk voor een avontuur bij het Londense Chelsea FC, waarna de entourage van de Belg contact opnam met Image Rights. Premier League clubs betalen dan een deel aan het bedrijf wat de portretrechten van Kevin de Bruyne beheerde.

 

Echter werd de Belg uitgeleend aan het Duitse Werder Bremen, waarna hij de doorstart maakte naar Wolfsburg voor 22 miljoen euro. De portretrechten hadden toen weinig om handen, maar net voordat de grote transfer naar Manchester City kwam voor 74 miljoen euro, werd het bedrijf opgedoekt.

 

Nu laat Image Rights weten dat het allemaal niet officieel is gegaan en komt nu met een schadeclaim van 1,5 miljoen euro. Nike en De Bruyne moeten zich binnenkort verantwoorden bij de rechtbank.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

De Bruyne en Nike voor rechter in Luxemburg omtrent portretrechten

Een korte samenvatting: De Belg Kevin de Bruyne moet binnenkort voor de rechtbank in Luxemburg verschijnen weet het Le Soir en RTBF te melden zaterdagochtend..

Meest gelezen