PSV wint van Sparta en heeft nu 10 punten meer dan Ajax

3-12-2017 19:20 - Door: NicoPeters

PSV wint van Sparta en heeft nu 10 punten meer dan Ajax

PSV heeft Sparta Rotterdam aan de zegekar gebonden. De thuisploeg won met 1-0 van Sparta. PSV had het toch vrij lastig met Sparta, maar het won dus wel. Door de zege heeft de koploper acht punten voorsprong op achtervolger AZ en liefs tien punten meer dan Ajax, dat zaterdag gelijkspeelde op bezoek bij FC Twente (3-3).

Vervolg: PSV wint van Sparta en heeft nu 10 punten meer dan Ajax

De start was goed van PSV en al snel kon Jürgen Locadia een voorzet van Steven Bergwijn binnenwerken, ware het niet dat Sparta-doelman Roy Kortsmit redde nadat de bal via Craig Goodwin bijna binnenviel. Even later schoot Jorrit Hendrix namens PSV, maar de verdediging van Sparta blokte zijn poging. Na vijftien minuten spelen kapte Locadia Michel Breuer uit en schoot hij op doel, maar Kortsmit redde. Niet veel later kreeg Sparta via Deroy Duarte zijn eerste kans, maar Jeroen Zoet kon de bal makkelijk vangen.


Na bijna een halfuur werd Locadia weer gevaarlijk. Hij kwam door op de linkerkant en haalde uit, maar Kortsmit kon redden met zijn been. Vlak erna was het Hirving Lozano met een voorzet, maar Steven Bergwijn kon net niet bij de bal. In de slotfase van de eerste helft kreeg Sparta nog twee mogelijkheden via spits Nick Proschwitz, maar Zoet kon redden en bij de andere kans was de verdediging van PSV alert.


In de tweede helft kwam Luuk de Jong binnen de lijnen voor Steven Bergwijn en dat bleek een goede zet, want De Jong scoorde na 52 minuten de 1-0. Een voorzet van Joshua Brenet viel goed bij De Jong en hij werkte de bal binnen bij de tweede paal. Daarna waren er minder kansen, maar twintig minuten voor tijd werd PSV opeens weer gevaarlijk. Pereiro kon na een voorzet van Lozano van dichtbij inkoppen, maar Kortsmit redde. Aanvoerder Marco van Ginkel zag daarna een schot op de lat uiteen spatten. Daarna hield PSV stand.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

PSV wint van Sparta en heeft nu 10 punten meer dan Ajax

Een korte samenvatting: PSV heeft Sparta Rotterdam aan de zegekar gebonden. De thuisploeg won met 1-0 van Sparta. PSV had het toch vrij lastig met Sparta, maar het won dus wel. Door de zege heeft de koploper acht punten voorsprong op achtervolger AZ en liefs tien punten meer dan Ajax, dat zaterdag gelijkspeelde op bezoek bij FC Twente (3-3)..

Meest gelezen