Newcastle met geluk niet geslacht door The Blues

2-12-2017 20:14 - Door: MaxKoehorst

Newcastle met geluk niet geslacht door The Blues

Zaterdagmiddag nam Chelsea het op het eigen Stamford Bridge op tegen Newcastle United, Antonio Conte en Rafa Benítez kwamen mekaar dus ook weer een keer tegen.

Vervolg: Newcastle met geluk niet geslacht door The Blues

Dat Chelsea de favoriet was voor deze wedstrijd was al vanaf het begin duidelijk. De club zocht naar de fouten van Newcastle en hoopte daar met de sprintjes van Eden Hazard van te profiteren, toch was het Dwight Gayle die de score mocht openen voor de tegenpartij; een knullige terugspeelbal richting keeper Thibaut Courtois van Marcos Alonso resulteerde in een tegendoelpunt. Het leek verdedigend weer eens nergens op bij The Blues.

 

Toch was Chelsea hun fout snel weer te boven via zo’n mooie loopactie van de Belgische linksbuiten Hazard, de speler passeerde een paar spelers en kon toen mooi binnenschieten; 1-1. Na enkele kleine kansen aan beide kanten was daar opeens Blue Victor Moses aan de rand van de zestien met een heerlijke pass op het gezicht van Álvaro Morata, die wist daar wel raad mee en kon na iets meer dan een half uur tekenen voor de 2-1. De pass van Moses was dan ook perfect en had niet veel hoger gemoeten, anders had de keeper Karl Darlow hem wellicht gehad.

 

Vervolgens kwam er een waar misfortuin voor Chelsea in de tweede helft, de ene na de andere kans via onder meer Morata, Hazard en Drinkwater gingen naast of via de paal of een speler uit. Newcastle had enorm veel geluk dat het nog geen 5-1 was rond een uur. Een kwartier daarna viel dan alsnog het laatste restje hoop van Benítez op de grond toen Hazard mocht aantreden voor een penalty omdat Moses dom onderuit werd geschopt in de zestien, Hazard twijfelde geen moment en schoot met een heerlijke panenka Chelsea naar een 3-1 zege tegen Newcastle. Hazard nam weer de hoofdrol op zich in dit glorieuze duel. Hoe goed het duo Morata en Hazard is wordt maar weer eens bewezen.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Newcastle met geluk niet geslacht door The Blues

Een korte samenvatting: Zaterdagmiddag nam Chelsea het op het eigen Stamford Bridge op tegen Newcastle United, Antonio Conte en Rafa Benítez kwamen mekaar dus ook weer een keer tegen..

Meest gelezen