Topscorer uit Nederland maakt overstap naar Thailand

27-11-2017 13:45 - Door: NicoPeters

Topscorer uit Nederland maakt overstap naar Thailand

De Nederlandse spits Sylvano Comvalius, die topscorer van de Indonesische Liga 1 is, gaat vertrekken bij zijn club Bali United. De dertigjarige zal vanaf 2018 in Thailand gaan spelen voor Suphanburi. Hij heeft een tweejarig contract getekend bij de club. Dit bevestigde de spits op zijn eigen Instagram-account.

Vervolg: Topscorer uit Nederland maakt overstap naar Thailand

Comvalius meldde vorige week al dat hij zijn contract bij Bali niet wilde verlengen. Dit ondanks het feit dat hij met de ploeg kampioen werd van Indonesië en zich daardoor met die ploeg kwalificeerde voor de play-offs van de AFC Champions League van volgend jaar.
 
 
Comvalius scoorde afgelopen seizoen liefst 37 keer in 34 competitieduels en speelde zich daardoor in de kijker. Comvalius, eerder uitkomend voor onder meer Stal Kamianske (Oekraïne), Hessen Kassel, Dynam Dresden, Eintracht Trier (allen Duitsland), Shijiazhuang Ever Bright F.C. (China), FC Atyrau (Kazachstan), Al-Salmiya SC (Koeweit), Stirling Albion (Schotland), Birkirkara F.C. en Hamrun Spartans (beide Malta), is een echte wereldreiziger. In Nederland speelde hij voor het toenmalig FC Omniworld in 2007.


De in Amsterdam geboren spits is blij met zijn nieuwe club, maar tevens voor de kans die hij heeft gekregen bij Bali United. 'Na een mooi seizoen waarin ik alles heb gegeven voor Bali United, heb ik besloten om mijn contract niet te verlengen. Dit is een moeilijke beslissing voor mij en mijn familie, maar na een gesprek met de heer Tanab (algemeen directeur van Bali, red.), hebben we besloten dat dit de beste beslissing is voor mijn carrière.'
 
 
'Bali is mijn tweede thuis geworden en ik hoop dat de deur altijd open zal staan voor mij om terug te komen. Ik wil de heren Tanab en Pieter Tanuri (clubeigenaar, red.) bedanken voor de kans dat ik in Indonesië heb mogen spelen. Daarnaast wil ik alle spelers, de technisch staf, de supporters en andere mensen die hard hebben gewerkt voor Bali bedanken', aldus Comvalius op de website van Bali. Suphanburi eindigde vorig seizoen elfde in de Thaise hoogste divisie. Dellatorre was toen de topscorer van de club met veetien goals in 22 competitieduels.

◄ vorige bericht ► volgende bericht

Topscorer uit Nederland maakt overstap naar Thailand

Een korte samenvatting: De Nederlandse spits Sylvano Comvalius, die topscorer van de Indonesische Liga 1 is, gaat vertrekken bij zijn club Bali United. De dertigjarige zal vanaf 2018 in Thailand gaan spelen voor Suphanburi. Hij heeft een tweejarig contract getekend bij de club. Dit bevestigde de spits op zijn eigen Instagram-account. .