Liverpool verspeelt twee kostbare punten tegen defensief Chelsea

26-11-2017 09:00 - Door: MaxKoehorst

Liverpool verspeelt twee kostbare punten tegen defensief Chelsea

Liverpool en Chelsea hebben in speelronde dertien de punten gedeeld in een onderling duel. De twee topclubs kwamen niet verder dan een 1-1 in een heerlijke pot met voorafgaand ‘You’ll Never Walk Alone’ zoals we dat altijd zo mooi horen op Anfield, het stadion van Liverpool.

Vervolg: Liverpool verspeelt twee kostbare punten tegen defensief Chelsea

Liverpool ging vroeg in de wedstrijd al vol in de aanval, Chelsea koos er liever voor om af en toe een leuke uitbraak te houden en liet het spel verder aan Liverpool over. Liverpool had onder meer met Philippe Coutinho, Mohamed Salah en Alex Oxlade-Chamberlain een uiterst creatieve voorhoede, toch verzuimden vooral Coutinho en ook Daniel Sturridge om van waarde te zijn voor The Reds. Ex-Chelsea speler Salah had een paar mooie kansen maar kwam maar niet langs de Spaanse tank César Azpilicueta. Langs het middenveld van Chelsea kwam je zo, het was echter de verdediging die lang de nul hield voor de club van Antonio Conte.

 

Wat later in de tweede helft werd Chelsea steeds slordiger; de enige speler met mooie kansen en uitbraken was Blue Eden Hazard. Aan de kant van Liverpool kregen ze door dat er slechter gedekt werd en dat ook de Belgische keeper Thibaut Courtois last had van wat mindere reddingen en wat glippertjes. Toen daar opeens na een slecht weggespeelde bal Salah op dook, was het één tegen één in de rebound dan ook zonder al teveel moeite raak voor Liverpool. De speler besloot niet te juichen en deed daarmee Chelsea dus nog een klein beetje een plezier. Daarna leek het lang 2-0 te worden maar Liverpool kon de wedstrijd niet op slot gooien en hield een opening voor een 1-1.

 

Na het inbrengen van onder meer Pedro, Willian en Francesc Fabregas werd het opeens wel héél gevaarlijk; Fabregas gooide perfecte passes op Marcos Alonso, die echter zijn kansen onbenut liet. Later was daar opeens Willian in de loop die de bal leek mee te geven aan de onzichtbare Álvaro Morata maar hem er echter direct inkreeg en dus in een fenomenale lob zelf de 1-1 binnen knalde. Daarna probeerden beide ploegen wel maar leek het niet meer een echte wedstrijd. Chelsea dus alsnog met één punt naar huis en wellicht morgen dus elf punten achter nummer één Manchester City. Terwijl Liverpool wegkwijnt op een vijfde plek met kansen om morgenavond opeens zevende te staan.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Liverpool verspeelt twee kostbare punten tegen defensief Chelsea

Een korte samenvatting: Liverpool en Chelsea hebben in speelronde dertien de punten gedeeld in een onderling duel. De twee topclubs kwamen niet verder dan een 1-1 in een heerlijke pot met voorafgaand ‘You’ll Never Walk Alone’ zoals we dat altijd zo mooi horen op Anfield, het stadion van Liverpool..