Xavi: Hij is een voorbeeld voor alle sporters

24-11-2017 17:45 - Door: NicoPeters

Xavi: Hij is een voorbeeld voor alle sporters

De Spanjaard Xavi vindt het jammer dat Italië er niet bij is op het WK van 2018. De 37-jarige middenvelder, die 133 interlands voor Spanje speelde en ook jarenlang voor FC Barcelona uitkwam, vindt het vooral jammer voor Juventus-doelman Gianluigi Buffon.

Vervolg: Xavi: Hij is een voorbeeld voor alle sporters

In de play-offs versloeg Zweden Italië over twee duels waardoor Italië voor het eerst sinds 1958 een WK mist. Xavi, nog actief als voetballer voor Al Sadd uit Qatar, vindt het sneu voor Buffon. De 39-jarige doelman was van plan om na het WK afscheid te nemen als profvoetballer en van de nationale ploeg, maar nu eindigt zijn carrière na dit seizoen toch enigszins in mineur.


‘Het is echt een schande. Een wereldkampioenschap zonder Italië is heel vreemd en een zeldzaam iets omdat het al zo lang niet is gebeurd’, zei Xavi tegen Premium Sport. ‘Persoonlijk gezien vind ik het ook erg jammer voor Buffon omdat hij een echte legende is. Hij is een voorbeeld voor alle sporters, niet alleen voor de voetballers. Het is triest dat een persoonlijkheid als hij op deze manier zijn carrière bij de nationale ploeg moet beëindigen, maar dat is ook voetbal.’


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Xavi: Hij is een voorbeeld voor alle sporters

Een korte samenvatting: De Spanjaard Xavi vindt het jammer dat Italië er niet bij is op het WK van 2018. De 37-jarige middenvelder, die 133 interlands voor Spanje speelde en ook jarenlang voor FC Barcelona uitkwam, vindt het vooral jammer voor Juventus-doelman Gianluigi Buffon..

Meest gelezen