EREDIVISIE OP ZATERDAG: Ajax vernedert NAC en Feyenoord verzaakt weer

19-11-2017 08:00 - Door: MaxKoehorst

EREDIVISIE OP ZATERDAG: Ajax vernedert NAC en Feyenoord verzaakt weer

De Eredivisie op zaterdag bracht weer grote verassingen met zich mee; Ajax tegen NAC werd een waar doelpuntenfestijn en Feyenoord nam het op tegen VVV.

Vervolg: EREDIVISIE OP ZATERDAG: Ajax vernedert NAC en Feyenoord verzaakt weer

FC Twente – SC Heerenveen (0-4)

Twente wist tot nu toe onder Gert-Jan Verbeek niet weten te imponeren, zaterdag was het ook weer raak tegen de Friezen van Jurgen Streppel; Heerenveen was in vorm en maakte direct korte metten met de Tukkers. Voor rust stond het al 0-2 en Na rust waren het Martin Ödegaard en Henk Veerman met de 0-3 en 0-4. Een pijnlijke dag dus in de Grolsch Veste.

 

Willem II – Sparta Rotterdam (2-2)

Twee clubs die allebei strijden voor een mooie positie in de Eredivisie, toch komen beide clubs nog niet geheel uit de verf. Bij Willem II keerde Fran Sol terug van zijn afwezigheid (goedaardige tumor, red.). Echter kon hij geen blijvende indruk achterlaten. Bij Sparta maakte Deroy Duarte binnen een half uur twee goals en waren het Thom Haye en Bartholomew Ogbeche die het goed moesten maken; eindstand dus 2-2. Beide clubs hebben daar heel weinig aan qua positie in de ranglijst en hun gevecht tegen degradatie.

 

Feyenoord – VVV-Venlo (1-1)

Dat het de laatste tijd niet zo lekker gaat met Feyenoord, kwam volgens Giovanni van Bronckhorst door de blessures. Daardoor had de club een tekort aan scorend vermogen. Eind oktober won Feyenoord voor het laatst, dit was tegen Swift in de KNVB Beker. Voor Feyenoord was deze wedstrijd Nicolai Jörgensen weer terug en die kon direct zijn waarde als spits laten zien aan zijn coach; hij maakte kort na de rust 1-0 voor de Rotterdammers. Echter was daar aan het einde van de wedstrijd uit het niets de Utrechter Damian van Bruggen met de 1-1 waardoor Feyenoord dus wéér punten misliep. Met een wedstrijd minder staat PSV nu elf punten boven Feyenoord.

 

NAC – Ajax (0-8)

Een ware slachtpartij in het Rat Verlegh Stadion in Breda; de ploeg van coach Marcel Keizer ging vanaf minuut één geheel over NAC heen en spelers als Donny van de Beek en Matthijs de Ligt lieten diverse keren hun waarde zien met mooie acties en goals. Van de Beek schoot er op begeven moment zelfs drie in. Na iets langer dan een uur gespeeld te hebben was het doelpuntenfestijn van de Amsterdammers afgelopen via Donny van de Beek, die tekende voor de laatste goal, de 0-8. Een mooie dag dus voor Keizer, die week in week uit een moeilijke tijd heeft bij Ajax. 


◄ vorige bericht ► volgende bericht

EREDIVISIE OP ZATERDAG: Ajax vernedert NAC en Feyenoord verzaakt weer

Een korte samenvatting: De Eredivisie op zaterdag bracht weer grote verassingen met zich mee; Ajax tegen NAC werd een waar doelpuntenfestijn en Feyenoord nam het op tegen VVV..