Eriksen grote man aan kant Denen na 5-1 zege op Ierland

15-11-2017 07:28 - Door: M.d.Z.

Eriksen grote man aan kant Denen na 5-1 zege op Ierland

Denemarken heeft in de play off richting het WK korte metten gemaakt met Ierland, met maarliefst 5-1 werd het WK ticket veilig gesteld.

Vervolg: Eriksen grote man aan kant Denen na 5-1 zege op Ierland

De grote man aan de kant van de Denen was Cristian Eriksen, met een hattrick had de oud Ajacied een grote rol in de 5-1 zege van de Denen op Ierland. Afgelopen week wist Ierland de Denen in Kopenhagen nog op een 0-0 te houden, maar dinsdagavond was er weinig twijfel mogelijk.

 

Het duel begon slecht voor de denen, waar Feyenoord aanvaller Nicolai Jørgensen de bal probeerde weg te werken, maar deze aan Shane Duffy gunde die op zijn beurt binnenkopte.

 

De Denen zette druk, terwijl de Ieren ook nog genoeg kans kregen om de score verder uit te breiden. Toch kwamen de Denen nog voor het halfuur langszij, een niet ingeschoten bal van Andreas Christensen werd toch gepromoveerd tot gelijkmaker. De Ierse verdediger Christie gleed de bal in eigen doel binnen.

 

Met de gelijke stand was dit voor de Denen al genoeg om het WK ticket binnen te slepen, maar zo spannend wilde ze het niet maken. Het was de opmaak voor een lekkere avond, zo zette Eriksen de ploeg op voorsprong door de bal vanaf de 16 meter via de onderkant van de lat binnen te knallen.

 

 

 

Daarna ging Eriksen door, met zijn linker krulde hij zijn tweede van de avond schitterend binnen. Het WK was nog wel dichtbij voor Denemarken. Een kwartier voor tijd was het opnieuw Eriksen die snoeihard raak schoot en daarmee zijn hattrick completeerde. In de slotfase mocht Nicklas Bendtner een gegeven strafschop benutten en gaat Denemarken overtuigend naar het WK in Rusland.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Eriksen grote man aan kant Denen na 5-1 zege op Ierland

Een korte samenvatting: Denemarken heeft in de play off richting het WK korte metten gemaakt met Ierland, met maarliefst 5-1 werd het WK ticket veilig gesteld..

Meest gelezen