Bosz over Ziyech: Van Messi had ik dat wel gedaan

15-11-2017 11:45 - Door: NicoPeters

Bosz over Ziyech: Van Messi had ik dat wel gedaan

Toen Hakim Ziyech medio 2016 FC Twente voor Ajax verruilde was hij nog vooral een soort van hangende rechtsbuiten. Bij Ajax werd hij vorig seizoen echter meer op het as van het veld gezet door toenmalige Ajax-trainer Peter Bosz. De huidige coach van Borussia Dortmund deed dat met opzet, zo liet de trainer weten tegen magazine Helden.

Vervolg: Bosz over Ziyech: Van Messi had ik dat wel gedaan

Bosz besloot Ziyech op de as van het veld te zetten om hem zo te laten wennen aan zijn nieuwe ploeggenoten en het systeem. ‘Na een wedstrijd of drie kwam hij precies volgens plan op het middenveld te spelen’, aldus Bosz, die ook liet weten dat hij vond dat Ziyech meer kilometers per wedstrijd moest gaan maken.


‘Wij hadden gezien dat hij als rechtsbuiten bij FC Twente ongeveer acht kilometer per wedstrijd liep. Dat was ongeveer net zoveel als Lionel Messi, maar Hakim is geen Messi. Dus accepteerde ik dat van hem niet. Van Messi had ik dat wel gedaan, van hem niet’, aldus Bosz.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Bosz over Ziyech: Van Messi had ik dat wel gedaan

Een korte samenvatting: Toen Hakim Ziyech medio 2016 FC Twente voor Ajax verruilde was hij nog vooral een soort van hangende rechtsbuiten. Bij Ajax werd hij vorig seizoen echter meer op het as van het veld gezet door toenmalige Ajax-trainer Peter Bosz. De huidige coach van Borussia Dortmund deed dat met opzet, zo liet de trainer weten tegen magazine Helden..

Meest gelezen