COLUMN: WK voor losers in mei met Oranje, Italie, Chili en de VS

15-11-2017 12:10 - Door: M.d.Z.

COLUMN: WK voor losers in mei met Oranje, Italie, Chili en de VS

Nu de laatste deelnemers aan het WK voor volgend jaar zomer worden toegevoegd, is de FIFA achter de schermen druk bezig met het WK voor losers.

Vervolg: COLUMN: WK voor losers in mei met Oranje, Italie, Chili en de VS

Het WK schema is al bijna in elkaar geknutseld door de FIFA, waar de belangrijke mensen achter de schermen druk bezig zijn met de laatste loodjes. Maandag werd al beken dat na Oranje, Chili en de VS ook Italie niet zal deelnemen aan het eindtoernooi in Rusland.

 

Dinsdagavond kan daar nog of Ierland of Denemarken bijkomen nadat de laatste play off wedstrijd gespeeld zal worden. Afgelopen maand liet de wereldvoetbalbond al doorschemeren de Confederations Cup te willen afschaffen, maar niemand had durven dromen dat er nog een veel groter toernooi voor terugkomt.

 

De FIFA heeft de afgelopen maanden alles stil moeten houden, waar dinsdag bekend wordt gemaakt dat het WK voor losers een maand voor de aftrap van het WK in Rusland gespeeld zal worden. 'Het idee komt oorspronkelijk uit Nederland, daar had ene Blind het idee om een WK voor minder bedeelde te organiseren. We zijn hierover gaan nadenken en hebben een concept WK voor losers weten te organiseren,' aldus een woordvoerder van de FIFA.

 

Deelnamers als Oranje, Chili, de VS en natuurlijk het afgevallen Italie zal met grote eer onthaald worden als eerste deelnemers voor het WK voor losers. Ook al eerder opgeroepen Noord Ierland, Griekenland en Tsjechie gaven al hun ja-woord voor de deelname aan het WK voor losers.

 

De FIFA heeft echter nog geen antwoord gekregen van landen als Noorwegen, Wales, Oostenrijk, Roemenie, Schotland, Slovenie en Bosnie Herzegovina. Turkije heeft zich al wel teruggetrokken als deelnemer, evenals Paraguay en Finland.

 

De locatie voor het toernooi is door de FIFA nog niet bekend gemaakt, wel werd op twitter al druk gespeculeerd over de prijs die het winnend land in ontvangst mag gaan nemen. Naar verluidt zal de FIFA kiezen voor de GIFBEKER.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

COLUMN: WK voor losers in mei met Oranje, Italie, Chili en de VS

Een korte samenvatting: Nu de laatste deelnemers aan het WK voor volgend jaar zomer worden toegevoegd, is de FIFA achter de schermen druk bezig met het WK voor losers..

Meest gelezen