Leicester City bazen aangeklaagd door Thaise overheid voor 362 miljoen

13-11-2017 20:16 - Door: M.d.Z.

Leicester City bazen aangeklaagd door Thaise overheid voor 362 miljoen

Het lijkt erop dat de kampioen van enkele seizoenen geleden een zware financiele klap te verwerken krijgt. Bazen van de club zijn door de Thaise overheid aangeklaagd voor maarliefst 362 miljoen euro.

Vervolg: Leicester City bazen aangeklaagd door Thaise overheid voor 362 miljoen

De Thaise overheid heeft de Leicester bazen maandag aangeklaagd voor maarliefst 362 miljoen euro, waardoor de sportieve gevolgen voor de club niet te overzien zijn. Persbureau Reuters weet dit maandagochtend te melden.

 

De thaise overheid wil l14 miljard bath (omgerekend 362 miljoen euro) van King Power International. Zij hebben het meerendeel aandelen in bezit van Leicester City. De rechtbank heeft inmiddels de zaak aangenomen, waardoor het verhaal kan beginnen.

 

Het geld wat wordt geeist komt voort doordat het consortium in 2006 een franchise zou hebben opgezet die geen belasting betaalde. In februari 2018 moet de zaak naar alle waarschijnlijkheid voorkomen. Sinds enkele jaren is King Power bij Leicester City, waar eigenaar Vichai Srivaddhanaprabha en zijn familie daar nog de vruchten van plukte.

 

De financiele aanklacht kan wel eens hele nare gevolgen gaan hebben voor de club.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Leicester City bazen aangeklaagd door Thaise overheid voor 362 miljoen

Een korte samenvatting: Het lijkt erop dat de kampioen van enkele seizoenen geleden een zware financiele klap te verwerken krijgt. Bazen van de club zijn door de Thaise overheid aangeklaagd voor maarliefst 362 miljoen euro..