Sneijder zeer te spreken over Advocaat

13-11-2017 16:18 - Door: NicoPeters

Sneijder zeer te spreken over Advocaat

Wesley Sneijder, middenvelder van OGC Nice, is vol lof over de huidige bondscoach van Oranje, Dick Advocaat. Dinsdag in de oefeninterland tegen Roemenië zit Advocaat zo goed als zeker voor het laatst op de bank en Sneijder vindt dat wel jammer.

Vervolg: Sneijder zeer te spreken over Advocaat

'Door hem is in 2003 mijn interlandcarrière begonnen en daar ben ik hem dankbaar voor. Het vertrouwen heb ik ook snel terugbetaald, in mijn tweede interland al, de play-off thuiswedstrijd tegen Schotland. Door die 6-0 plaatsten we ons alsnog voor het EK in 2004', zei Sneijder in gesprek met De Telegraaf. In de heenwedstrijd (1-0 verlies) destijds tegen Schotland maakte Sneijder even goed kennis met het temperament Advocaat.
 
 
'Ik werd buiten de selectie gelaten en zat met Paul Bosvelt op de tribune. Voor de wedstrijd wilde ik de spelers in de kleedkamer even succes wensen. Daar liep Dick. Hij werd helemaal gek en riep: eruit! Hij wilde totale rust voor de spelers en vond dat ik daar niks had te zoeken. En het thuisduel was met mijn openingstreffer en drie assists mijn echte doorbraak. Die drie, vier dagen met Advocaat waren heel bijzonder', vevolgde Sneijder.
 
 
De 33-jarige routinier kijkt al met al terug op een mooie tijd onder Advocaat. 'Die samenwerking in de eerste periode-Advocaat is heel kort geweest. En ook nu is het maar eventjes. Maar goed, in de tijd dat ik met hem te maken had, was het wel altijd heel prettig. Hij is emotioneel, heeft heel veel passie, maar kan tegelijkertijd spelers ook heel veel vertrouwen geven', aldus Sneijder.

◄ vorige bericht ► volgende bericht

Sneijder zeer te spreken over Advocaat

Een korte samenvatting: Wesley Sneijder, middenvelder van OGC Nice, is vol lof over de huidige bondscoach van Oranje, Dick Advocaat. Dinsdag in de oefeninterland tegen Roemenië zit Advocaat zo goed als zeker voor het laatst op de bank en Sneijder vindt dat wel jammer..